Autor Societat
11 Octubre 2019 a 10:00

La Fundació ACE ha recaptar 52.957,10€

Els han donat els clients de Bonpreu i Esclat

Entrega xec Fundació ACE//Foto: Bonpreu Esclat

Entrega xec Fundació ACE//Foto: Bonpreu Esclat

Els supermercats Bonpreu i Esclat ofereixen a tots els clients que paguin amb targeta bancària la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i fer una microdonació a una causa social. Durant el mes de setembre els clients de Bonpreu i Esclat han realitzat un total de 317.321 donacions que han fet possible recaptar 52.957,10€ per a la Fundació ACE. Aquest import es destinarà a l’atenció de persones amb Alzheimer i a les seves famílies. L’objectiu d’aquesta atenció és donar les eines i recursos adients a qui cuidarà la persona afectada per una demència per tal de millorar la seva qualitat de vida.

La Dra. Mercè Boada, directora mèdica de Fundació ACE, ha volgut agrair el
compromís social que Bon Preu demostra amb aquesta iniciativa. “Els cuidadors i cuidadores són el pilar entorn al qual pivota la cura de la persona amb demència. Donarlos formació i informació des del principi del procés resulta fonamental i, per això, és imprescindible que tant les administracions com les empreses apostin per col·laborar en el finançament d’aquests projectes. En nom de Fundació ACE, vull agrair la confiança i el
suport que el Grup Bon Preu ha dipositat en nosaltres i l’impuls que això suposa per continuar avançant en la lluita contra l’Alzheimer”.

La Fundació ACE realitza un diagnòstic interdisciplinari que els permet conèixer les necessitats actuals i futures de la persona afectada i de la seva família. Una d’aquestes necessitats és la de rebre formació específica sobre la demència i els seus símptomes, així com sobre estratègies de maneig de la situació. Cada mes, la Fundació realitza 3 sessions de 3 hores per als cuidadors o familiars de persones diagnosticades. A les sessions, s’aborden temes com el procés de la demència, estratègies de maneig, indicacions sobre com cuidar, informació sobre els recursos disponibles i recomanacions de suport al familiar cuidador. Formar els cuidadors o familiars de persones que han estat recentment diagnosticades de demència i donar-los les eines per abordar la malaltia és imprescindible per preservar la qualitat de vida de la persona afectada i del cuidador.

Durant aquest mes d’octubre les donacions van destinades a la Fundació Amics de la Gent Gran, que treballa per alleujar la soledat de les persones grans. Els programes d’acompanyament emocional de l’entitat es basen en la visita setmanal d’una persona voluntària a casa d’una persona gran. D’aquesta manera, amb el temps, s’estableix un vincle afectiu i de confiança entre el voluntari i la persona gran.

Des de la posada en marxa de l’arrodoniment solidari el passat mes de febrer els clients de Bonpreu i Esclat ja han donat més de 530.000€ a través de les col·laboracions amb diferents entitats com el Casal dels Infants, la Fundació Oncolliga, l’Associació de Cardiopaties Congènites (aacic), Save the Children, la Fundació Catalana Síndrome de Down, la Fundació Impulsa i la Fundació ACE.

Bon Preu treballa aquesta iniciativa solidària en col·laboració amb Worldcoo, que desenvolupa i implementa canals de recaptació solidària. A través de la pàgina web https://bonpreu.worldcoo.com/ca/ es pot fer seguiment de l’estat dels projectes. Tanmateix, els clients reben un codi de donació que es facilita junt amb el tiquet de compra que els permet realitzar qualsevol consulta o gestió relacionada amb el donatiu.

Actualment el Grup col·labora amb més de 140 entitats arreu del país fent donacions d’aliments. Més del 90% dels establiments Bonpreu i Esclat disposen d’acords per donar aliments a entitats com Càritas, Creu Roja, serveis socials d’ajuntaments o altres associacions amb l’objectiu de donar setmanalment producte sec i fresc.

Sobre la Fundació ACE

La Fundació ACE – Barcelona Alzheimer Treatment & Research Center, és una entitat innovadora i referent a Espanya, que neix el 1995 amb l’objectiu d’atendre la demanda creixent en el diagnòstic i tractament de les persones amb deteriorament cognitiu i demència especialment Alzheimer, oferint una atenció personalitzada i acompanyament integral als pacients i les seves famílies.
Fundació ACE és considerada un dels referents internacionals en recerca, especialment clínica, neuropsicològica social i bàsica. Cada any, la seva Unitat de Diagnòstic atén prop de 7.000 persones, de les quals més de 4.000 pateixen demència (3.000 ells, tipus Alzheimer). Entre altres activitats de recerca, Fundació ACE participa en nombrosos assajos clínics de participació mundial destinats a totes les fases evolutives de la malaltia.
Per això, lidera dos projectes de recerca concedits per la Unió Europea sobre genètica d’Alzheimer (ADAPTED) i sobre models de participació activa dels pacients (MOPEAD).

Sobre Worldcoo

Worldcoo és una empresa social que ajuda a les ONG a trobar els recursos econòmics necessaris per impulsar els seus projectes socials i de cooperació arreu del món. A través de l’Arrodoniment Solidari, els comerços poden oferir als seus clients la possibilitat d’arrodonir l’import final de la seva compra i donar els cèntims a una causa social sempre que paguin amb targeta.
La companyia aposta per la innovació, el compromís social i la total transparència dels projectes amb els que col·labora. Des de la seva creació, ha finançat més de 300 projectes, gràcies a les més de quatre milions de donacions que s’han realitzat des de 35 països diferents.

Worldcoo forma part del moviment B Corp i compta amb el recolzament de la Comissió Europa per haver format part del seu programa Horizon 2020.

Switch to mobile version