Autor Articles i estudis
28 Setembre 2019 a 12:00

El maquillatge per a homes

Maquillatge homes // Foto: bellezaactiva @amic_acpg

Maquillatge homes // Foto: bellezaactiva @amic_acpg

Igual que gairebé tothom, el mes de setembre ens proposem nous reptes. Aquesta temporada posem el nostre objectiu a animar als homes a maquillar-se. No, no t’espantis, no és qüestió de fer-se un arc de Sant Martí en les parpelles! Simplement és qüestió d’ensenyar-los que amb uns senzills tocs poden ser encara més macos, sense deixar de ser masculins. Així és el maquillatge per a homes que et proposem…

El maquillatge per a homes ve des de lluny

No et posis les mans al cap, el maquillatge per a homes no és cosa d’ara, ve des de lluny. Ja en l’Antic Egipte els homes pintaven els seus ulls amb kohl. Més tard, en el segle XVII els homes de la cort aclarien la seva pell amb pols per a tenir un aspecte distingit i donaven color vermell a les seves galtes i llavis.

En el món del teatre, els actors de totes les èpoques també maquillaven els seus ulls per a emfatitzar i donar expressivitat a la seva mirada.

Més recentment, cantants com David Bowie van trencar amb tots els convencionalismes i van jugar amb el maquillatge. Va maquillar les seves parpelles, el seu rostre i els seus llavis, creant així un personatge icònic més enllà de la seva veu, la seva música, les seves composicions i la seva faceta d’actor.


Tips de maquillatge per a homes

L’objectiu principal del maquillatge per a homes s’assembla a la tendència per a aquesta temporada del maquillatge femení: la naturalitat, l’efecte “està molt maco i no sé què s’ha fet…” Per a aconseguir-lo és necessari seguir aquests senzills passos:

1- Neteja profunda del rostre, la qual cosa inclou una exfoliació setmanal per a tenir el rostre perfectament suau i que el maquillatge quedi perfecte, sense que es noti.
2- Hidratar la pell abans d’utilitzar qualsevol producte de color.
3- Utilitzar un fons de maquillatge (un ‘teint’) d’idèntic to al de la pell, perfectament difuminat pels contorns del rostre.
4- Toc de correcció en els punts que sigui necessari: ulleres, imperfeccions… Perquè no es noti, has de «teclejar» el corrector amb el dit anul·lar.
5- Pentinar les celles i fixar-les amb un producte específic, que també podràs utilitzar en les teves pestanyes. Si tens problemes de falta de pèls en les celles, pots utilitzar un llapis específic de celles per a omplir-les i després les pentines amb el raspall espiral que va incorporat en el llapis.
6- Dóna un toc de bàlsam protector als teus llavis. Els masculins acostumen a ser mat, per a un resultat més natural.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version