Autor La recepta
23 Setembre 2019 a 12:00

L’arròs, un aliment amb moltes qualitats

Arros gandula paella parellada //Autor: gastroteca.cat

Arros gandula paella parellada //Autor: gastroteca.cat

Base de l’alimentació en molts països, no tots els arrossos tenen, d’entrada les mateixes propietats nutritives, tot i que l’aportació mitjana de calories se situa en les 125 per cada 100 grams.
L’arròs blanc és el que aporta menys qualitats nutricionals, ja que és el més refinat. Les calories que hi trobem procedeixen, especialment, del midó que en aquesta varietat es troba en una proporció del 85%. L’arròs blanc també conté proteïnes (82 grams) i calci (10 mg).
L’integral manté més intactes les propietats nutritives, degut al fet que conserva l’embolcall exterior, que és on es concentren la majoria de nutrients. L’arròs integral també conté vitamines, principalment, les del grup E (que és un poderós antioxidant), B1 – essencial per al funcionament del sistema nerviós-, i B2 (que afavoreix el creixement de l’organisme).
L’arròs integral també conté minerals com els fòsfor i el calci, que contribueixen a mantenir en bon estat l’estructura òssia.
Pel que fa al vaporitzat, aquest conserva gran part dels minerals i de les vitamines, ja que ha estat sotmès a un procés hidrotèrmic.
Per últim, l’arròs salvatge aporta, especialment, fibra i minerals, especialment potassi, fòsfor i calci.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version