Autor Ensenyament
5 Agost 2019 a 10:00

Promoció del consum de fruita, hortalisses i llet

A les escoles el proper curs 2019-2020

Fruita a les escoles// Foto: Departament Comunicació

Fruita a les escoles// Foto: Departament Comunicació

 

El Govern ha aprovat una nova campanya adreçada a la promoció i el subministrament de fruites, hortalisses i llet a l’alumnat de centres escolars per al curs 2019-2020, a la qual es destinaran 4.156.550€.
L’objectiu essencial d’aquest Pla és contribuir a promoure els hàbits alimentaris saludables entre la població infantil, associar-los a la dieta mediterrània i reduir els nivells d’obesitat infantil. I és que el consum de fruita i llet entre els infants és més baix del que seria recomanable, i el fet de consumir fruites, verdures i llet ha de formar part dels hàbits alimentaris de les famílies i la seva compra hauria d’estar enfocada envers els beneficis que aporten per a la salut.
Aquestes campanyes es duen a terme anualment amb l’objectiu de promocionar i distribuir fruita i hortalisses i llet a l’alumnat de centres educatius, en el marc del Pla de consum de fruita i llet als centres educatius. L’objecte d’aquestes campanyes és, doncs, promoure, en l’àmbit territorial de Catalunya, el consum de fruita i hortalisses i de llet mitjançant el seu subministrament a l’alumnat de centres educatius en el marc de l’esmentat pla.
Catalunya impulsa, per onzè any consecutiu, el curs 2019-2020, el Pla de consum de fruita i hortalisses a les escoles, i per tercera vegada el de llet. Ambdós compten amb el suport financer europeu i la col·laboració dels departaments d’Agricultura, d’Educació i de Salut.
Val a dir que durant aquest curs 2018-2019 s’han distribuït unes 1.050 tones (poma, pera, mandarina, taronja, nectarina, préssec, paraguaià, cirera, maduixot, albercoc, nespra, kiwi, pastanaga i cirerol) i 360.000 litres de llet.
El pla de fruita i hortalisses del curs 2018-2019 ha arribat a més de 261.000 alumnes de 1.100 escoles d’arreu de Catalunya, mentre que el de llet ha arribat a 61.240 alumnes de 403 escoles.
A més, per donar suport a la distribució de fruita, s’han realitzat tallers relacionats amb hàbits de consum saludables i visites a explotacions agràries.
Per al curs 2019-2020, es mantindrà la franja d’edat dels nens que participen en els plans: 2n cicle d’educació infantil, 8de 3 a 6 anys), i tota l’educació primària, (de 6 a 12 anys). Els programes estan finançats per la UE.
Switch to mobile version