Autor La recepta
7 Agost 2019 a 12:00

La fruita de la passió, rica en fibra i carbohidrats

Maracujà Fruita de la passió// Foto: El tot Granollers amic

Maracujà Fruita de la passió// Foto: El tot Granollers amic

La fruita de la passió, també coneguda com a maracujà, és una fruita originària de l’Amèrica Central i del Sud, tot i que actualment també es produeixen d’altres territoris com Nova Zelanda, Austràlia, Sud-àfrica, Israel…

Es tracta d’una fruita no gaire consumida en el nostre territori, com a fruita en porció, tot i que la trobem fàcilment formant part de iogurts o de sucs i també, ara que ve l’estiu, de gelats.

L’aigua, en una proporció del 73% és el principal component del maracujà, tot i que, paral·lelament, també té una alta quantitat de carbohidrats, per la qual cosa el valor calòric també és moderament alt, unes 100 calories per cada 100 grams consumits.

Pel que fa al contingut vitamínic, destaca la presència de provitamina A i vitamina C, vitamines antioxidants beneficioses per al nostre organisme i el sistema immunitari. La vitamina C, a més a més, contribueix a una millor assimilació del ferro. Quant a minerals, trobem proporcions destacables de potassi, fòsfor i magnesi.

D’entre la seva composició, també hi trobem fortament present la fibra, un tipus especial de carbohidrat que té la principal missió en el nostre organisme de regular el trànsit intestinal i de regular els índex de colesterol.

Exerceix també un poder saciant, per la qual cosa també pot ser un bon complement en la dieta.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version