Autor Societat
9 Octubre 2018 a 15:15

El Pla INUNCAT en fase de prealerta

Davant les previsions de fortes pluges

Prealerta INUNCAT 9-10 Octubre// emergencies

Prealerta INUNCAT 9-10 Octubre// emergencies

ProteccioCivil manté el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase de Prealerta davant les previsions del Meteocat de possible superació del llindar d’avís de més de 20 l/m2 en 30 minuts a gran part de Catalunya entre avui i demà. Les pluges més intenses descarregaran la propera nit especialment al litoral i prelitoral central i nord. En aquesta zona, a més, hi ha més probabilitat que es pugui superar el llindar d’avís per acumulació de pluja de més de 100 l/m2 en 24 hores. Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta, i no es descarta que, localment, de calamarsa o
pedra i ratxes fortes de vent.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions a l’entorn de rius i rieres. Cal evitar sobretot creuar zones amb acumulació d’aigua que estigui circulant, a peu o amb vehicle. Davant la previsió que les pluges intenses puguin afectar la zona urbana i a més hi hagi una acumulació important, es demana extremar la prudència en aquestes zones. No baixeu a zones inundades, com ara passos soterranis, perquè l’acumulació d’aigua pot ser superior a la que sembla.

El pla d’emergències del Parc Fluvial del Besòs també ha activat la prealerta.
Demà també es preveuen onades puguin superiors als 2,5 metres d’alçada al litoral central i nord, amb mar de fons de component est.

Switch to mobile version