Autor Economia
9 Setembre 2018 a 10:00

La despesa total del turistes estrangers augmenta un 3,2% al Juliol

Respecte al mateix mes de l’any anterior

enoturisme

Enoturisme a Catalunya // Imatge del web http://www.turismepriorat.org/

La despesa total realitzada pels turistes residents a l’estranger amb destinació principal a Catalunya se situa en 2.895 milions d’euros al juliol del 2018, xifra que suposa un increment del 3,2% respecte el mateix període de l’any anterior.

Per país de residència habitual destaquen Estats Units i Regne Unit amb una despesa total de 363 i 234 milions d’euros (decrement interanual del 2,6% i 0,1%, respectivament) i França amb una despesa de 360 milions d’euros (increment interanual de l’1,3%).

La despesa mitjana diària per persona és de 178 euros, dada que suposa un increment interanual del 11,7%. Les partides de despesa principals corresponen al transport internacional (691 milions d’euros) i a l’allotjament (560 milions d’euros).

L’estadística Despesa del turisme estranger (TURDEST) a Catalunya ofereix informació mensual i anual de la despesa, la despesa mitjana per persona i la despesa mitjana diària per persona, dels turistes residents a l’estranger que tenen Catalunya com a destinació principal del viatge.

L’Idescat realitza una explotació mensual de l’Estadística de moviments turístics en frontera i Enquesta de despesa turística de l’INE i amplia els resultats de la despesa per a Catalunya.

 

Switch to mobile version