Autor Economia
11 Maig 2018 a 15:00

PIMEC demana una moratòria en l’aplicació del Reglament de Protecció de Dades

La nova normativa suposa un cost de 30 meurs per a les empreses catalanes

logo PIMEC

PIMEC estima que un 75% de les pimes catalanes encara no han adoptat les mesures necessàries per complir amb el nou Reglament General de Protecció de Dades (RGPD), que entra en vigor el pròxim 25 de maig.

La patronal calcula que l’adaptació a la nova normativa suposa un cost extra de 30 milions d’euros per a les empreses catalanes i lamenta que no s’hagin posat en marxa les suficients campanyes d’informació i conscienciació.

En aquest context, PIMEC ha adreçat una carta al ministre de Justícia, Rafael Català a través de la qual l’insta a traslladar a la Comissió Europea la necessitat d’establir una moratòria  perquè pimes i autònoms puguin adaptar-se al nou RGPD, tenint en compte que la nova norma estableix una escala d’importants sancions en cas d’incompliment.

Tot i que l’entitat ha organitzat diferents sessions informatives i formatives arreu del territori català per abordar els punts clau d’una legislació que representa un canvi en profunditat pel que fa a les obligacions de les empreses i entitats que tracten dades de caràcter personal, assumeix la responsabilitat i es compromet a continuar treballant perquè pimes i autònoms adoptin les mesures necessàries per complir amb la normativa en un període màxim de 6 mesos.

Switch to mobile version