Autor Ensenyament
5 Abril 2018 a 15:00

MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu

Per reduir la segregació escolar i garantir la qualitat per a tot l’alumnat

DIBA Magnet

La Diputacióla Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per fer front a la  reducció de la segregació escolar, amb la col·laboració dels municipis. I ho fan a través del programa “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu”.

Es tracta d’un programa que promou una innovació profunda en els centres educatius com una estratègia per reduir la segregació escolar i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat.

La segregació escolar és un repte prioritari en molts països del món. Suposa un greu problema per l’equitat educativa. Per revertir les dinàmiques de segregació escolar cal acompanyar les mesures de planificació educativa (intervenció coordinada de diferents administracions en la planificació i el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada) amb mesures per generar confiança i compromís entre els segments de famílies que no opten per la matriculació en aquests centres.

Cadascun dels centres educatius fan una aliança amb una institució cultural o científica que els acompanya durant 3 anys en el desenvolupament del projecte d’innovació que transformarà el seu projecte educatiu amb un enfoc metodològic més globalitzat.

Aquest matí, el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Rafael Homet, s’ha reunit amb regidors dels sis municipis de la demarcació que participen al programa Magnet (Sabadell, Terrassa, Manlleu, Montcada i Reixac, Rubí  i Santa Coloma de Gramenet) per posar en comú els objectius del programa i explicar el suport que hi aportarà la Diputació de Barcelona.

L’Aliança Magnet promou una innovació profunda en els centres educatius per tal de reduir la segregació escolar, i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat a partir d’una intervenció coordinada de les diferents administracions en la planificació i el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada, i amb mesures per generar confiança i compromís entre les famílies i la ciutadania.

 

Switch to mobile version