Autor Societat
22 Abril 2018 a 10:00

302.525 catalans resideixen a l’estranger

Augmenta el 6,4% durant el 2017

catalans estranger

El nombre de catalans que resideixen a l’estranger és de 302.525 persones a 1 de gener de 2018, xifra que representa una variació interanual del 6,4%. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre d’inscrits ha augmentat a totes les comarques i a l’Aran, a excepció de l’Alta Ribagorça i la Terra Alta, on s’ha mantingut estable, i a les Garrigues, amb una lleugera disminució (-0,4%). Els majors creixements s’observen a Osona (12,9%), la Garrotxa (12,0%), el Pla d’Estany (11,2%), la Selva (11,0%), el Gironès (10,4%) i el Vallès Oriental (10,2%).
El Padró d’habitants residents a l’estranger és el registre administratiu on consten les persones que viuen habitualment a l’estranger, que tenen la nacionalitat espanyola (tant si és l’única nacionalitat que tenen com si no), i l’últim municipi al qual han estat inscrits és de Catalunya.
La gran majoria de catalans que resideixen a l’estranger es distribueixen a parts pràcticament iguals entre el continent americà i l’europeu (47,9% i 47,4%, respectivament). Segons la comarca d’inscripció, cal destacar que la majoria de comarques (35 i l’Aran) tenen més ciutadans residint a la resta d’Europa que a Amèrica. Entre aquestes destaquen, amb elevades proporcions, les comarques pirinenques i l’Aran, però també el Solsonès i Osona, on més del 75% dels residents a l’estranger ho fan al continent europeu. A l’altra banda, únicament hi ha 6 comarques que tenen més ciutadans residint a Amèrica que a Europa, encapçalades per la Noguera (69,8%).
Switch to mobile version