Autor Societat
12 Març 2018 a 10:00

Banc Farmacèutic aconsegueix recaptar més de 40.000 € a la Campanya de Medicaments Solidaris

Aquesta és la 11ª edició de la Campanya

Banc farmaceutic

Banc farmaceutic

Amb la col·laboració de 458 farmàcies i l’ajuda de més de 260 voluntaris, l’ONG Banc Farmacèutic ha aconseguit recaptar fons per valor de més de 40.000 €. Aquesta xifra representa un 33% més del que l’associació s’havia marcat com a objectiu per a aquest primer any de canvi de funcionament de la Campanya.

Aquesta és la 11ª edició de la Campanya de Medicaments Solidaris que l’ONG Banc Farmacèutic celebra anualment i de forma ininterrompuda des de l’any 2008, però és el primer cop que es fixa com a objectiu la recaptació de fons a través de la venda de cupons solidaris. Tot i que el canvi de format podia suposar una pèrdua de participació, la resposta ciutadana ha estat magnífica, i ha constatat una vegada més que la nostra és una societat exemplarment solidària i compromesa.

La venda de cupons solidaris seguirà activa en moltes de les farmàcies participants fins el proper divendres dia 16 de març, per la qual cosa aquells ciutadans que no hagin pogut participar durant la jornada de dissabte, tindran l’oportunitat de fer-ho durant els propers dies.

El president de l’ONG Banc Farmacèutic, Alex Brenchat, comenta que “La Campanya de Medicaments Solidaris promou un gest de gratuïtat, en el qual les persones participen de forma solidària (voluntaris, farmacèutics i ciutadans): els voluntaris destinen el seu temps lliure de dissabte per participar a la Campanya, els farmacèutics participen obrint-nos les portes de les seves farmàcies i permetent-nos accedir als seus clients, la relació basada en la confiança és clau, i els ciutadans col·laboren comprant cupons solidaris l’import anirà íntegrament destinat a lluitar contra la pobresa farmacèutica de nostre país “.

Les principals institucions públiques, empreses, associacions farmacèutiques i organitzacions de voluntariat sense les quals aquesta Campanya de Medicaments Solidaris no podria haver-se dut a terme són el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, ​​Angelini, Obra Social “la Caixa”, Fundació SEUR, Fedefarma, Federació de Farmàcies de Catalunya (Fefac), Novaltia, Fevocam i la Federació Catalana de Voluntariat Social.

Switch to mobile version