Autor Societat
7 Febrer 2018 a 15:00

Cecot considera que la decisió de suspensió temporal vulnera els estatuts de Foment del Treball

Proposada per Gay de Montellà

Antoni Abad // Imatge cedida per Cecot

Antoni Abad // Imatge cedida per Cecot

A l’espera de realitzar una valoració en profunditat sobre la proposta de suspensió temporal de Cecot com a membre de Foment del Treball:

La Cecot considera que la Junta Directiva de Foment del Treball ha comès avui un “greu acte d’irresponsabilitat”, després de decidir suspendre temporalment la patronal Cecot com a soci durant el període que resta de mandat a Joaquim Gay de Montellà com a president de la institució catalana.

En aquest sentit, la decisió de suspensió temporal demostra que no hi havia cap mena de solidesa argumentantiva ni jurídica per a què prosperés l’expedient d’expulsió i evidencia que la intenció és interferir en el procés electoral que Foment del Treball ha de celebrar abans d’acabar aquest any.

D’aquesta manera, la reputació de Foment el Treball queda absolutament danyada i, internament, dividida fruit del resultat de la votació. En aquest sentit, el president de Cecot, Antoni Abad, afirma que cal posar fi a una manera de governar la institució que és pròpia del segle passat. “Ens hi juguem que Foment del Treball quedi aturat en la locomotora del s.XX o pugi a l’alta velocitat de s.XXI”, sosté.

 

Indefenció jurídica

Així mateix, Cecot denuncia que la decisió ha prosperat sense emetre vot secret com a forma de coacció als membres de la Junta Directiva. A més, s’han vulnerat els seus drets perquè hi hi hagut una total indefensió jurídica. “No se’ns han donat les garanties processals ni el temps suficient per defensar-nos en una decisió tant transcendental com aquesta i de conseqüències incertes”, assenyala Abad.

A més, la figura de la suspensió no està contemplada en els estatuts de Foment del Treball i, per tant, situa la decisió en llimbs jurídics. Per això, en els pròxims dies, Cecot estudiarà emprendre les accions legals oportunes.

Switch to mobile version