Autor Economia
22 Gener 2018 a 10:00

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i PIMEC obren delegació a Brussel•les

Per apropar-se a les institucions i programes de la Unió Europea

PIMEC CEA

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i PIMEC obriran  l’1 de febrer una delegació conjunta a Brussel·les davant les institucions i organismes de la Unió Europea (UE).

Ambdues patronals han signat una actualització del seu conveni marc de cooperació del 2009 per tal de recollir aquest nou àmbit de col·laboració. Tant PIMEC com la CEA reconeixen així la importància de la normativa i les polítiques comunitàries i la necessitat d’estar presents a la capital europea.

Actualment un 70% de la normativa espanyola i catalana té el seu origen a directives i reglaments de la UE. Alhora, els fons europeus han esdevingut un recurs de finançament per a les empreses, sobretot per a la recerca i la innovació, amb programes com l’Horizon 2020. La participació però de les pimes és encara modesta en la majoria de programes.

El Principat d’Andorra es troba en plena negociació d’un Acord d’Associació amb la UE que en cas d’arribar a bon port comportarà haver d’assumir bona part de la normativa, polítiques i programes de la UE.

El pas següent en el qual s’està treballant és que la CEA esdevingui membre associat d’UEAPME, la patronal europea de pimes, amb el mateix estatus que estan les patronals de Suïssa, Liechtenstein o Turquia, i de la qual PIMEC n’és soci fundador i n’ostenta la vicepresidència.

El president de PIMEC, Josep González ha assenyalat que “les pimes catalanes hem de tenir un rol essencial a la definició de les normes i polítiques comunitàries. D’aquí la nostra presència històrica a UEAPME i ara la delegació permanent a Brussel·les”.

El president de la CEA, Xavier Altimir ha afegit que “després de l’obertura econòmica que el Govern d’Andorra va dur a terme l’any 2012, la col·laboració amb PIMEC i la més que probable participació de la CEA a UEAPME, no fan més que reforçar l’obertura cap a Europa de les empreses andorranes, dins el nou marc de les relacions internacionals en les quals estem immersos”.

Switch to mobile version