Autor Articles i estudis
27 Gener 2018 a 12:00

El ritual de la dutxa o bany, tots els secrets per tenir cura de la teva pell

bellesa dutxa

La majoria dels espanyols es dutxa cada dia, bé sigui al matí o a la nit. Altres ho fan dues vegades al dia. També hi ha qui es dutxa a dies alterns. Què hi ha de correcte i d’incorrecte en tot això? Cada quan ens hauríem de dutxar? Quant de temps hauríem dedicar-li al bany o dutxa? Sabem com hauria de ser el ritual de la dutxa o bany correctes? T’ho expliquem!

A nivell dermatològic, una dutxa diària no compromet el nostre mantell lipídic. El problema no està tant en l’excés d’aigua com en l’ús del sabó, un producte que acaba dissolent la nostra embolcall natural de defensa. Estan permeses llavors les dutxes refrescants a discreció en els mesos més calorosos? Sí, tot i que caldria tenir en compte factors com el lloc de procedència de l’aigua que flueix sobre nosaltres. En llocs costaners l’aigua és un potent còctel de calci i calç i la pell es resseca molt, no obstant això, a l’interior de la península, o al Nord d’Espanya, però, l’aigua és més alcalina i més respectuosa amb la pell.

5 trucs per a una rutina de bany correcta
Per tot això, i perquè puguis gaudir del ritual de la dutxa o bany i que no danyi la pell o obriu les portes a gèrmens i bacteris, et donem cinc senzills consells.

  1. La freqüència de la dutxa o bany: Si la teva pell és normal, no és recomanable dutxar-se més de 2 vegades al dia -només una d’elles amb gel, per respectar el mantell lipídic natural de la pell- amb un temps màxim de durada de no més de 10 minuts. Les persones amb pells seques i sensibles necessiten a més una especial atenció i han de reduir la quantitat de dutxes o banys. A més, ens dutxarem pel dia si volem activar l’organisme i per la nit si en canvi volem un moment de relaxació.
  2. La temperatura de l’aigua. Utilitzarem una temperatura mitjana de 25 ° / 30 ° graus. Si bé és cert que l’aigua freda s’activa la circulació i l’aigua calenta relaxa els músculs, cal evitar les extremes que deshidratin o ressequin la pell.
  3. La selecció del gel. No totes les pells són iguals, per això cal seleccionar el gel en funció del tipus de pell. Per pell seca, un gel extra hidratant i reparador; per a pell sensible, un gel més respectuós, baix en sulfats, amb ingredients 100% naturals. L’ús de productes de neteja agressius pot ressecar la nostra pell i debilitar la seva funció de barrera. És recomanable utilitzar gels de bany no alcalins, suaus i que nodreixin adequadament la pell.
  4. L’aplicació del gel. Es recomana aplicar al voltant de 30 ml de gel (equivalent a 2 cullerades) i l’estendrem amb les mans o amb una esponja preferiblement natural, sense friccionar la pell en excés.
  5. Després del bany. Després de la dutxa o bany, assecarem suaument la pell i aplicarem la loció hidratant. Totes les pells, fins i tot les mixtes o grasses, necessiten d’aquestes cures així que no t’oblidis d’aquest important pas!

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version