Autor Economia
23 Desembre 2017 a 18:00

CaixaBank, líder internacional en banca digital

Segons Comscore

imaginBank caixabank

CaixaBank és l’entitat financera amb major nombre d’usuaris de serveis financers digitals web i mòbil d’Espanya, d’acord amb l’últim estudi de posicionament digital de Cosmcore.

El banc, amb seu social a València, ha assolit una penetració del 31,1% a la banca per Internet i del 30,8% a banca mòbil en el tercer trimestre de 2017. La segona entitat amb millor posicionament digital, segons Comscore, se situa a gairebé 10 punts de distància, amb un 22,6% de quota en banca en línia i un 21,4% de quota en banca mòbil.

Les dades de Comscore també avalen que CaixaBank és la primera entitat del món per quota de penetració en el seu mercat en banca per Internet, i la segona en banca mòbil. El 31,1% de quota que té CaixaBank amb Línia Oberta web supera el 27,5% que té la segona millor entitat internacional en el rànquing de Comscore: la nord-americana JP Morgan Chase, amb un 27,5%.

En banca mòbil, CaixaBank és el segon banc del món amb millors dades de quota de mercat. La primera és la francesa La Banque Postal, amb una quota del 31,5%. CaixaBank supera, amb la seva dada del 30,8% del mercat de banca mòbil, a l’anglès Lloyds Bank, el qual ostenta un 28,1%.

Lideratge en nombre de clients i en qualitat

CaixaBank té actualment amb 5,6 milions de clients de banca en línia, dels quals 4,1 milions operen a través del mòbil.

El lideratge quantitatiu és també qualitatiu segons les dades del rànquing AQMetrix, l’estudi del sector que valora la qualitat dels canals financers per Internet en cinc països (Espanya, EUA, Mèxic, Alemanya, Regne Unit i Brasil). CaixaBank és l’entitat amb millors valoracions a escala internacional, per davant de les puntuacions obtingudes per les entitats líders a cada país.

Així mateix, CaixaBank ha rebut importants reconeixements internacionals pel seu lideratge en innovació. En 2017, l’entitat ha rebut el premi The Banker, publicació del Grup Financial Times, al Millor Projecte Tecnològic de l’Any pel llançament del chatbot d’imaginBank, un servei d’ajuda al client basat en intel·ligència artificial. Així mateix, la revista Global Finance ha premiat a CaixaBank com a millor banc Digital a Espanya, Millor Banc Digital d’Europa Occidental 2017 i Millor Banc del Món en Social Media 2017.

Switch to mobile version