Autor Societat
25 Novembre 2017 a 18:00

La Generalitat manifesta el seu rebuig a la violència masclista

I el seu compromís per avançar en l’erradicació

Violencia masclista Carme Forcadell

La Plaça de Sant Jaume ha acollit avui una concentració de persones que han mostrat el seu rebuig a la violència masclista en el marc de l’acte institucional de commemoració del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte ha acabat amb un minut de silenci en record de les víctimes. Entre ahir i avui també s’han fet actes de rebuig a Girona, Tarragona, Lleida , Alt Pirineu i Aran, Catalunya Central i Terres de l’Ebre.
A Barcelona, la presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, i altres càrrecs de la Generalitat, la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i altres personalitats polítiques i representants d’institucions han acompanyat la periodista Mònica Planas en la  lectura del Manifest unitari escrit per ella mateixa i que enguany s’ha centrat en la visibilització i rebuig a les violències sexuals. El contingut d’aquest manifest ha estat consensuat per la Generalitat, les diputacions i les entitats municipalistes.
Les polítiques de la Generalitat contra la violència masclista impliquen tots els departaments en la millora dels mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones víctimes de la violència masclista, i els seus fills i filles.
L’ICD, a més d’impulsar i coordinar aquestes polítiques, posa a disposició de les dones que travessen situacions de violència masclista i el seu entorn, el servei especialitzat 900 900 120.
Les dones que ho necessitin també poden adreçar-se a algun dels 102 serveis municipals o comarcals d’informació i atenció a les dones (SIAD) que hi ha a les poblacions de més de 20 mil habitants i que compten amb el suport de l’ICD i que l’any passat van fer 88.922 atencions a 26.235 dones.
Dels serveis de la Xarxa d’atenció i recuperació integral per a les dones en situacions de violència masclista destaquen els 8 Serveis d’Intervenció Especialitzada per a l’atenció i recuperació de dones víctimes de violència masclista i els seus fills i filles i que enguany han atès 4.463 dones i 929 fills i filles.
Pel que fa a la lluita contra les violències sexuals, que centren la commemoració d’aquest any, l’ICD ha endegat Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, una acció de sensibilització participativa a través de les xarxes socials, juntament amb l’inici de la divulgació de nous materials educatius adreçats a diferents grups de població per explicar què son les violències sexuals, la causa principal i com actuar per a la seva eradicació.
Cal ressaltar la prevenció i l’abordatge de l’assetjament sexual i per raó de gènere a l’empresa que realitza la Direcció General d’Igualtat de Treball, Afers Socials i Famílies, organisme que elabora protocols de prevenció de l’assetjament sexual, obligatoris a totes les empreses, sigui quin sigui el seu nombre de persones que hi treballen.
Switch to mobile version