Autor Societat
27 Novembre 2017 a 10:00

“Iniciatives per a la reducció del malbaratament al sector agroalimentari”

Jornada tècnica dins del PATT 2017

Malbaratament alimentari // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

Malbaratament alimentari // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La directora general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya, Carme Mòdol, participa avui dilluns en la presentació de la jornada tècnica ‘Iniciatives per a la reducció del malbaratament al sector agroalimentari’, organitzada pel Departament, amb la col·laboració de la Institució Catalana d’Estudis Agraris, de l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació i de l’Institut d’Estudis Catalans.
La jornada, que se celebra a la seu de l’IEC a Barcelona, s’inscriu dins del Pla Anual de Transferència Tecnològica (PATT) del DARP.
El Departament promou la prevenció del malbaratament a Catalunya i, especialment, en els seus àmbits de treball. I és que un terç de la producció global d’aliments es desaprofita i es malbarata generant greus impactes socials, ambientals i econòmics. El malbaratament es produeix en totes les fases de la cadena alimentària, des de la producció primària fins a les llars, i s’associa a una gran diversitat de causes. Això fa imprescindible la implicació de tots els agents en la seva anàlisi i la resolució.
Així, la sessió d’avui contribuirà a la presentació d’experiències i a l’articulació de xarxes de col·laboració per a implantar estratègies i mesures concretes que aportin solucions als operadors de la cadena alimentària.
Switch to mobile version