Autor Futbol
19 Novembre 2017 a 20:00

El Girona i els seus germans, acabats d’ascendir que sorprenen a Primera

girona fc

La diversitat dels estils de joc i la incertesa dels resultats fan que el futbol sigui, sens dubte, l’esport més igualitari i amb més desequilibri en tot el planeta. Pot passar que el més feble li guanyi al més fort i que equips com la selecció grega guanyin l’Eurocopa o clubs com el Leicester guanyeu una Premier League sent dels menys acreditats per fer-ho. I a Espanya aquesta regla no té excepció: ho demostren els casos del Girona, del Llevant i del Getafe, que acaben d’ascendir a Primera Divisió han protagonitzat un bon inici de temporada contra qualsevol tipus de pronòstic que es podia llegir a l’agost.
L’equip que més ha sorprès ha estat, sens dubte, el Girona, que a partir d’aquest any és propietat de la franquicia que gestiona el Manchester City i s’ha aprofitat d’una sèrie de jugadors que van arribar cedits entre els quals destaca el carriler Pablo Maffeo. El conjunt gironí, entrenat per Pablo Machín, declarat admirador del futbol de Pep Guardiola, no solament ha protagonitzat una arrencada important sinó que també ha estat capaç de derrotar el Reial Madrid vigent campió de Lliga i Champions al partit jugat a casa fa uns dies . Els catalans, que ja havien empatat amb l’Atlètic Madrid a casa, han demostrat tenir recursos per fer mal i el partit contra el Reial Madrid ha estat una autèntica exhibició en què el públic ha gaudit tant d’un bon futbol com d’un resultat favorable . Amb aquesta victòria el Girona s’ha elevat cap a la desena posició, després d’haver collit 15 punts, un bon avantatge per poder seguir lluitant per evitar el descens, l’objectiu des de principis de temporada.
El Getafe, per la seva banda, ha aconseguit fins ara guanyar 3 partits i empatar 4, el que li ha permès arribar als 13 punts actuals que li permeten per ara tenir una mica de marge respecte als altres equips que estan involucrats en la licitació per no descendir. Després de la derrota a casa contra el Reial Madrid del 15 d’octubre passat, els blaus, entrenats per Pepe Bordalás, han sabut aixecar cap i han obtingut dos empats i la important victòria contra una Reial Societat que juga un futbol bonic i ofensiu i destaca com un dels equips més contundents de tot el campionat.
El Llevant, per la seva banda, també ha sabut enfrontar-se amb fermesa al Reial Madrid aconseguint un empat per 1 a 1 al Santiago Bernabéu al principi del campionat, quan ha començat a emmagatzemar tots els punts principals per situar-se a meitat de taula, fins al sot momentani, que ha estat sublimat amb la derrota a casa contra el mateix Girona. De fet el club català, debutant absolut a Primera, és sens dubte la veritable sorpresa del campionat espanyol.

Switch to mobile version