Autor Economia
11 Juliol 2017 a 15:00

CaixaBank, escollit Best Bank in Spain 2017

 Per quarta vegada en 6 anys

Caixabank Jordi Gual Gonzalo Gortazar-1

CaixaBank ha estat escollit Best Bank in Spain 2017 (Millor Banc en Espanya) per part de la publicació britànica Euromoney. Aquesta és la quarta vegada que l’entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, rep aquest reconeixement. En 2012, 2013 i 2015, la revista ja va reconèixer la posició de lideratge i solidesa financera de CaixaBank. En aquesta ocasió, la publicació britànica, a més, ha destacat el seu continu creixement, a través de la integració de BPI, fet que permetrà al grup financer augmentar la seva competitivitat. Uns altres factors decisius a l’hora d’atorgar el guardó ha estat la contínua digitalització dels seus processos i productes, així com l’històric compromís social de l’entitat.

En opinió del president de CaixaBank, Jordi Gual, ser triat Best Bank in Spain 2017 és un reconeixement a la trajectòria comercial i social de l’entitat. “Som el banc escollit pel 30% dels clients particulars d’Espanya i ara el nostre lideratge s’ha fet extensiu a la totalitat de la Península Ibèrica amb BPI. A més, la menció a la nostra gestió responsable suposa una empenta per continuar potenciant la nostra vocació social a través dels nostres programes d’inclusió financera, polítiques d’ajuda a l’habitatge i iniciatives de voluntariat corporatiu”, afirma Gual.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, ha destacat com un factor diferencial l’aposta del banc per estar a l’avantguarda de la transformació digital del sector financer: “El 43% dels clients particulars es relacionen amb nosaltres digitalment, la qual cosa significa que tenim més de 5 milions d’usuaris digitals. Gran part d’aquests clients, al mateix temps, també van a les nostres oficines, el que posa de manifest l’estratègia multicanal de CaixaBank i la seva aposta per enfortir el paper de les oficines com centres d’assessorament”.

La intensa activitat comercial de CaixaBank entre els clients particulars li ha permès situar-se en la primera posició en els principals productes i serveis retail, com la domiciliació de nòmines (quota del 25,9%), els plans de pensions (23,2%) o les assegurances de vida (25,3%). La tecnologia i la digitalització ajuden al model de negoci de CaixaBank amb el 90% dels processos digitalitzats, un 97% de signatures digitals i 26.511 smartPC’s operatius. Aquesta posició comercial es fonamenta en una solidesa financera que ha permès al Grup CaixaBank arribar a una ràtio Common Equity Tier 1 (CET1) fully loaded de l’11,5% a 31 de març, en línia amb el rang fixat al Pla Estratègic 2015-2018 (11% – 12%). El capital total, en termes fully loaded, se situava a finals de març en el 15,1%.

Reconeixements internacionals a CaixaBank

Aquest és el segon guardó que rep CaixaBank per part d’Euromoney el 2017. El passat mes de febrer, va ser triat millor entitat de banca privada a Espanya per tercer any consecutiu. A més, la publicació va reconèixer CaixaBank Banca Privada en 9 categories més: serveis específics per clients d’un alt patrimoni (super affluent), serveis per clients de patrimoni molt alt (high net worth), gestió d’actius, assessorament en filantropia, inversió socialment responsable i d’impacte social, innovació tecnològica i sistemes de back office, serveis de family office, anàlisi i gestió d’actius i planificació hereditària i trusts.

Cal destacar que, en el mes de maig, CaixaBank, també va ser reconegut com el Millor Banc a Espanya (Best Bank in Spain 2017) per part de Global Finance, per tercer any consecutiu. El jurat de la revista novaiorquesa va considerar que l’entitat financera mereixia aquest reconeixement després d’haver atès les necessitats dels seus clients en un entorn i un mercat difícils, i per haver aconseguit millors resultats que els seus competidors, a més d’“assentar les bases per èxits futurs”.

Switch to mobile version