Autor Societat
17 Abril 2017 a 18:00

Treball, Afers Socials i Famílies impulsa un pla de formació per a incidir en la protecció de les persones grans

Constarà de 5 sessions

dolors bassa atur

Amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones grans, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, juntament amb altres departaments i l’Agència Catalana del Consum, posarà en marxa ‘L’acadèmia dels Sèniors’, una formació integrada en el Pla d’Acompanyament i Protecció a les Persones Grans de Catalunya, anunciat per la consellera Dolors Bassa l’octubre de l’any passat.
Aquesta formació integral i interdepartamental, basada en totes les mesures formatives que ja desenvolupen els departaments de la Generalitat en l’àmbit de la gent gran, pretén apoderar la gent gran des de la prevenció.
La primera part d’aquesta actuació s’iniciarà durant el mes de juny amb sessions inaugurals a les diferents demarcacions territorials. La segona, que es realitzarà en 47 centres de la  Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària (entre centres cívics, casals de la gent gran i cases del mar), començarà aquest setembre i constarà de les 5 sessions sobre temes de drets de les persones grans, serveis socials, salut, consum i seguretat.
L’objectiu de la Generalitat de Catalunya és implantar aquesta formació a tots els casals cívics i altres equipaments que ho sol·licitin arreu de tot el territori, amb l’objectiu de prevenir qualsevol situació de maltractament i estafa envers aquest col·lectiu com les que s’han produït darrerament.
Switch to mobile version