Autor Economia
24 Març 2017 a 10:00

CaixaBank obre una oficina de representació a Hong Kong

Oferirà assessorament a més de 8.000 empreses que hi exporten

gonzalo gortazar jordi gual caixabank

CaixaBank posa en marxa una oficina de representació a Hong Kong (Xina) per oferir assessorament i suport a empreses espanyoles amb activitat a la zona i a empreses ubicades a Hong Kong amb projectes a Espanya. Aquesta oficina de representació està orientada a donar suport tant a activitats de comerç exterior com inversions i projectes d’implantació.

L’oficina permetrà a CaixaBank enfortir encara més la relació amb les institucions financeres locals. Hong Kong compta amb una activitat econòmica important, 8.000 empreses espanyoles van exportar a la regió durant 2015, i al voltant de 13.500 empreses espanyoles van importar productes des de Hong Kong el mateix any. Els sectors més freqüents són els de la moda, l’alimentació, l’electrònica i la construcció (materials, equipaments o mobiliaris).

CaixaBank, present a Xina des de 2006

CaixaBank té presència a Xina des de 2006, any en el qual va obrir la seva primera oficina de representació a Pequín. Tres anys més tard, el 2009, l’entitat va obrir la segona oficina al país asiàtic, a Xangai.

A través de les seves oficines de representació, CaixaBank ha aconseguit assolir altes quotes de mercat en destacats productes de comerç exterior. Així, l’entitat gestiona, a tancament de 2016, el 27,6% del volum de negoci en cartes de crèdit d’exportació i el 16,3% en importació.

Per altra banda, CaixaBank compta amb presència rellevant a Hong Kong a través d’una aliança estratègica amb The Bank of East Asia. A més, CaixaBank opera a la zona a través d’una joint venture de finançament d’automòbils, participada per CaixaBank Consumer Finance, Credit Gain (subsidiària de The Bank of East Asia) i Brilliance, un fabricant xinès d’automòbils.

Amplia presència internacional

CaixaBank articula la seva presència internacional a través d’oficines de representació, sucursals internacionals i acords de col• laboració amb bancs corresponsals. A més, de les oficines que l’entitat ja tenia a Xina –Pequín i Xangai-, CaixaBank compta també amb oficines de representació a París, Milà, Frankfurt, Dubai, Nova Delhi, Istanbul, Singapur, El Caire, Santiago de Xile, Bogotà, Nova York, Johannesburg i Sao Paulo.

A més, CaixaBank compta amb sucursals internacionals a Varsòvia, Marroc (amb una oficina a Casablanca i una altra a Tànger) i Londres.

Switch to mobile version