Autor Societat
27 Setembre 2016 a 10:00

El conseller Vila presentà la 4a edició de la campanya Escena 25

L’objectiu és promoure l’accés dels joves a les arts escèniques i la música

Escena 25

Escena 25

El conseller de Cultura, Santi Vila, va presentar divendres la 4a edició d’Escena 25, una campanya que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts als joves d’entre 18 i 25 anys. Aquesta iniciativa facilita als joves l’accés a entrades per als espectacles durant els mesos d’octubre i novembre. La campanya permetrà també donar a conèixer entre els joves les programacions estables dels equipaments públics i privats.
Escena 25 facilita als joves uns preus especials, d’entre 3 i 10 euros, per assistir a espectacles d’arts escèniques o música en viu. Per tal de participar a Escena 25, els joves es poden descarregar l’APP Escena25 creada enguany per facilitar l’accés o inscriure’s a la plataforma www.escena25.cat, on han de seleccionar i reservar els espectacles i concerts als quals vulguin assistir, comprar l’entrada i posteriorment recollir-la a la taquilla de l’equipament. El registre i la reserva es podrà realitzar fins al 31 d’octubre, però se’n podrà gaudir també durant el mes de novembre. Com en l’edició anterior, els joves podran assistir als espectacles tantes vegades com vulguin.
En la campanya hi col·laboren més de 100 teatres i sales de concerts de Catalunya, que oferiran entrades destinades al públic d’entre 18 i 25 anys. A Catalunya hi ha 563.834 persones en aquesta franja d’edat, per a les quals ja hi ha 18.000 entrades disponibles, a data d’avui, dins les condicions de la campanya. Aquesta quantitat anirà augmentant en el decurs de la campanya i sempre en funció de l’oferta.
Objectius de la campanya
Escena 25 vol crear les millors condicions que possibilitin l’accés dels joves a la cultura, en aquest cas, a les arts en viu; donar a conèixer la programació dels equipaments culturals i les polítiques de públics adreçades a aquest col·lectiu; conèixer les actuals preferències culturals dels joves per adaptar i orientar l’oferta, si s’escau, i crear i consolidar l’hàbit de gaudir de les arts escèniques i la música en viu.
A la vegada, vol ser una promoció dels equipaments d’arts escèniques i música entre el públic de 18 a 25 anys per rejovenir l’audiència, amb tendència en els darrers anys d’envellir, i una oportunitat per a fidelitzar i ampliar aquest segment de públic.
 
Escena 25 és una iniciativa impulsada pel Departament de Cultura en col·laboració amb els teatres i sales de concerts de Catalunya. Hi col·laboren també la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Direcció General de Joventut, el Departament de Presidència, les Universitats i Biblioteques de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat, TRAM i TMB.
Switch to mobile version