Autor Cinema, teatre i televisió
9 Agost 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Escuadrón Suicida

Supervilans humanitzats

 Escuadrón Suicida

FANTÀSTICA. EE.UU. Estrenada: 2016. Dirigida per: David Ayer. Repartiment: Jared Leto, Margot Robbie, Will Smith, Viola Davis. Duració: 123 min

Per primera vegada en la història del cinema els dolents abandonen les seves malifetes per formar un equip sota les ordres del govern amb la finalitat de fer el bé per reduir les seves condemnes. La premissa que David Ayer porta a la gran pantalla amb Escuadrón Suicida és ben sucosa però la falta d’un guió original i la dolenta direcció no deixen que el film arribi a ser el que havia de ser.

Escuadrón Suicida desaprofita els malvats de DC Comics per crear uns superherois amb passats dolents. Humanitza sense pietat amants de la violència i la matança amb la intenció de fer-los empatitzar amb un públic acostumat a la fórmula “bons vs. dolents”. Cadascú dels components de l’esquadró té una debilitat, cada un més desorbitat i extrambótic, però una debilitat. Deadshot (Will Smith) és un assassí a sou que mata sense preocupació sempre que obtingui alguna cosa a canvi, però la seva filla és la que li treu la part humana. Diablo (Jay Hernández) té el mateix poder que la torxa-humana de Los 4 fantásticos amb la única diferència que desitjaria no tenir el seu poder per no fer mal a la gent. Killer Croc (Adewale Akinnuoye-Agbaje) és una altre copia dels còmics de Marvel, aquesta vegada de la Cosa. Possiblement el més desafortunat és Capitán Boomerang (Jai Courtney) un malvat de pacotilla que adora els unicorns roses – un clixé massa trillat -. I per últim el duo de bojos: Harley Quinn (Margot Robbie) i Joker (Jared Leto). Quinn, una jove psicòloga que s’enamora del seu pacient Joker, és el personatge més fidel al còmic i el més ben aconseguit. Però per altra banda està el Joker de l’oscaritzat Jared Leto, després de la perfecta interpretació que Heath Ledger va fer del millor vilà de la història del còmic, Jared Leto va agafar amb ganes i determinació el relleu que el seu predecessor va deixar lliure. El nou Joker, vestit amb un vestuari postmodern rodejat de cadenes i repentinat amb gomina, no és res més que una reinvenció de mala qualitat del enemic número 1 de Batman.

Realment David Ayer ha aconseguit realitzar una mala pel·lícula que només els amants incondicionals dels superherois seran capaços d’aguantar fins el final, tot i així amb molta reticència i amb mala cara.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version