Autor Societat
5 Juliol 2016 a 14:00

Govern i BBVA signen un acord de cessió de 1800 habitatges per destinar-los a habitatge social

Borràs ha explicat: “Són solucions pràctiques, que donen resposta ràpida al problema” 

Signatura conveni // Imatge cedida per la Generalitat

Signatura conveni // Imatge cedida per la Generalitat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que el conveni signat entre el Govern i BBVA per destinar una part dels habitatges de  l’entitat financera a lloguer social és un acord “contra la indiferència dels excels, dels balanços i dels comptes d’explotació”. I ha subratllat: “Té a veure amb la sensibilitat, perquè acredita de manera pràctica que el que ens importa és resoldre els problemes i no crear-los”.
 
El cap de l’Executiu ha explicat que amb la signatura d’aquest conveni la Generalitat disposarà de 1.800 habitatges més destinats a ús social per atendre casos d’emergència residencial de famílies en situació vulnerable i aconsegueix així doblar el seu parc d’habitatge i, per tant, doblar el número de famílies ateses.
En el decurs de l’acte, que ha tingut lloc al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat, el president ha afirmat que totes les decisions de l’Executiu “tenen a veure amb l’obsessió del Govern en aquesta legislatura de posar les persones com la prioritat de totes les nostres decisions” i “ens permet pujar un graó més la resolució de problemes vitals que angoixen les famílies del nostre país”, com el de l’emergència habitacional.
Així, ha subratllat que l’acord és capaç de “generar confiança en els sectors econòmics”, però , sobretot “confiança en la gent”, tant per aquells qui volen emprendre un negoci, perquè “trobaran al seu costat entitats financeres i institucions que els acompanyaran”, com per “aquells que tenen por de no poder seguir o de caure, més enllà de l’obligació de les lleis”, perquè  “ara saben que hi ha respostes  i que hi ha gent que per una sensibilitat especial hem decidit fer de les persones la nostra prioritat, ha dit.
 
En aquest context, el cap del Govern ha volgut posar en relleu la col·laboració del BBVA i ha afirmat que tot plegat és possible perquè ho ha fet de la mà de qui és conscient que té una part important d’actius immobiliaris que els pot posar a disposició de resoldre una situació social greu i  que ha decidit formar part de la situació.
Per la seva banda, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, que ha participat en la signatura del conveni amb el BBVA, ha animat les entitats financeres a seguir el mateix camí i establir més col·laboracions d’aquest tipus. “Les entitats financeres han entès que han de coresponsabilitzar-se en aquesta matèria i, per això, aposten per la via de la cessió d’habitatges de les seves amplíssimes carteres”, ha assegurat.
Borràs ha recordat que el Govern de la Generalitat, malgrat les dificultats, està desenvolupant un ampli ventall d’accions per donar solucions a les situacions d’emergència que viuen moltes famílies. “Són solucions pràctiques, que donen resposta ràpida al problema. Perquè, avui, el més urgent és resoldre l’emergència”, ha dit. La consellera ha ressaltat el paper fonamental de l’Agència d’Habitatge de Catalunya i ha instat a qualsevol persona que es trobi amb problemes en matèria d’habitatge a acudir amb celeritat a l’oficina d’habitatge del seu municipi, on li oferiran les solucions més adequades al seu cas.  “El camí és costerut”, ha afirmat, “però malgrat les dificultats, avancem”.
 
A l’acte, a més del president i la consellera hi ha pres part la directora de l’entitat financera a l’Estat espanyol, Cristina de Parias; el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala; el director de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; el conseller delegat de Catalunya Caixa, Xavier de Queralt, i el director territorial a Catalunya de BBVA, Christian Terribas.
Switch to mobile version