Autor Societat
19 Juliol 2016 a 16:00

La Cecot demana l’adhesió dels ajuntaments de Catalunya a la Finestreta Única Empresarial

Més del 90% d’ajuntaments  catalans ja hi estan connectats

Canal Empresa // Imatge del web Xepta

Canal Empresa // Imatge del web Xepta

La Cecot ha emès, per escrit, una petició d’adhesió a la Finestreta Única Empresarial als seixanta nou ajuntaments catalans que encara no ho han fet per tal que les empreses ubicades als seus termes municipals puguin accedir als serveis de gestió digital amb independència de l’administració que sigui competent dels tràmits – ja sigui l’administració de l’estat, com la Generalitat com els mateixos ajuntaments-.

Fa uns anys el Govern va impulsar una iniciativa que pretén avançar decididament cap a la simplificació administrativa dels processos de relació entre administracions i empreses, i de la que hi ha un mandat legal del Parlament de Catalunya (Llei 16/2015) d’obligat compliment pels ajuntaments. Aquesta iniciativa és la de la Finestra Única Empresarial (FUE). En aquests moments, més del noranta per cent d´Ajuntaments del país ja s’han connectat amb la FUE i poden oferir serveis de gestió digital integrant prop del noranta per cent dels tràmits existents. “Considerem que és una gran iniciativa exitosa que cal apuntalar i potenciar, i per assolir-ho cal la col·laboració de la totalitat d’Ajuntaments”, ha afirmat Antoni Abad, president de la Cecot, que ha afegit que “és per aquest motiu que hem demanat als consistoris que encara no s’han adherit, que es sumin a la iniciativa amb celeritat”. Tot i el gran nombre d’ajuntaments adherits a la FUE des de l’entrada en vigor de la Llei 16/2015 l’estiu passat, és necessària la implicació de tots els ajuntaments catalans per arribar al màxim de la ciutadania, doncs el 35% de la població catalana resideix en els 69 municipis que avui no han fet efectiva la seva adhesió, i en especial l’Ajuntament de Barcelona principal municipi de Catalunya tant en població com en nombre de negocis i establiments.

Des del punt de vista empresarial la Cecot reconeix els esforços que els Ajuntaments estan fent per estimular la creació de riquesa i d’ocupació en el territori però, tot i els esforços, encara constata que un dels rankings més prestigiosos del Banc Mundial, el Doing Business, situa a Espanya en la posició 82 sobre uns 180 països del món on és més fàcil posar en marxa una empresa. Podríem pensar que a Catalunya el tema és diferent però el mateix ranking la situa en cinquena posició per sota de Madrid, Rioja, Navarra i Extremadura. “Per tant encara tenim molt recorregut per a fer”, diu Abad.

La reindustrialització del país, la promoció de noves empreses i facilitar la viabilitat de les que ja tenim han passat a ésser accions prioritàries dels Ajuntaments i de molts governs locals. Aquestes petites decisions van marcant la diferència, i “quan parlem de potenciar el teixit empresarial del territori o de reindustrialitzar, estem parlant també de fer fàcil a l’empresari la seva relació amb les administracions”, explica Abad a les cartes dirigides als alcaldes d’aquests Ajuntaments.

Des de la Cecot s’ha animat als consistoris a fer el pas pel bé dels seus territoris i del posicionament global de tot el país i que tots els empresaris i emprenedors que vulguin emprendre un projecte puguin veure en el ranking del 2017 que Catalunya i el seu Municipi és un bon lloc per implantar-se perquè se li facilita la seva existència.

Consulteu aquí la llista d’Ajuntaments i l’estat de la seva adhesió a la FUE.

 

Switch to mobile version