Autor Societat
8 Juny 2016 a 14:00

Protecció Civil de la Generalitat apropa als joves els consells per a una revetlla segura a través del teatre

Es representarà a escoles del territori

Revetlles amb Precaució

Revetlles amb Precaució

La campanya de sensibilització Revetlles amb Precaució que organitza cada any la Direcció General de Protecció Civil del Departament d’Interior, s’apropa més aquest any als joves i a les escoles amb l’obra de teatre A foc lent, que explica les anècdotes de tres joves durant la nit de Sant Joan i inclou de forma amena els principals consells de seguretat per gaudir d’una bona revetlla.
L’obra de teatre, creada i interpretada per la companyia Filomenateatre de Granollers, està pensada per a alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO, i es representa els dies abans de Sant Joan a una desena d’escoles d’arreu de Catalunya. A les escoles on es facin xerrades per una revetlla segura però no es representi l’obra es projectarà un vídeo de la representació. A les xerrades també s’expliquen les recomanacions en cas de cremades o altres lesions, a càrrec de la Creu Roja, i per acabar es fa una demostració pràctica per saber com tirar els petards correctament.
A banda de l’obra de teatre, enguany s’han editat 2.000 exemplars d’un nou còmic (el volum III) titulat En Pau, l’Arnau i l’Anna a: Una revetlla al poble, que seran repartits a les sessions informatives i a les biblioteques. També es pot descarregar del web d’interior (interior.gencat.cat/revetlles).
Dins la campanya de sensibilització Revetlles amb Precaució també s’han distribuït 5.000 pòsters ‘Feu la festa amb seguretat’ i 5.000 de ‘Sigueu responsables amb els nens’, així com 7.000 quadríptics repartits als ajuntaments i consells comarcals de Catalunya, gremis de pastissers,. Tot el material es pot descarregar del web interior.gencat.cat/revetlles o béwww.gencat.cat/revetlles, on també es podrà veure un tràiler de l’obra de teatre.
Protecció Civil de la Generalitat reforça la campanya de sensibilització de la revetlla publicant els principals consells de seguretat amb l’etiqueta #revetllasegura als comptes de twitter @emergenciescat, amb gairebé 100.000 seguidors, i al perfil de facebook www.facebook.com/emergenciescat.
El grup de treball de revetlles compta amb la col·laboració de la Creu Roja, Federació de Diables i Associació de Bestiari (col·laboren en les sessions informatives); Agència Catalana de Consum; CEDAC; així com els departaments de Salut, Presidència, Cultura i Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Protecció Civil de la Generalitat també col·labora enguany amb la campanya de l’Institut de Mircrocirurgia Ocular (IMO), que dóna consells sobre l’ús correcte dels petards per evitar lesions i accidents oculars.
L’obra de teatre l’ha escrit i dirigeix Adrià Freijo Guirado i la representen Ariadna Garcia Casany, Coral Jimenez Morcillo i Adrià Freijo Guirado, de la companyia Filomenateatre.
 
Calendari de representació de l’obra:
 • Dijous 9 de juny (9.45 h) Escola El Miracle de Tarragona (Plaça Cardenal Arce)
 • Dijous 9 de juny (11.30 h) IES Baix Camp de Reus (c/Jacint Barrau, 1)
 • Divendres 10 de juny (11.00 h) Escola La Vedruna i Escola L’Era de Tona (Sala la Canal)
 • Dilluns 13 de juny (15.30 h) Escola Sagrat Cor –Diputació de Barcelona (c/.Diputació 326)
 • Dimarts 14 de juny (14.00 h). IES Ridaura de Castell-Platja d’Aro (c/. Amadeu Vives 42)
 • Divendres 17 de juny (9.30 h). Alumnes CEIP Sagrada Família al Casal Cultural ‘El Maset’ de Sant Carles de la Ràpita (c/ Perot Lo Cantador, s/n)
 • Dimarts 21 de juny (12.00 h) Institut Mollerusa (Teatre l’Amistat)
Principals consells de seguretat per l’ús correcte dels petards i les fogueres:
 • Assegureu-vos de comprar els productes pirotècnics en un establiment autoritzat i llegiu les instruccions de cada article
 • No us guardeu petards a les butxaques ni us els poseu a prop de la cara i el cos
 • Utilitzeu mitjans segurs per encendre el material pirotècnic, com metxes i similars
 • Enceneu sempre la metxa per l’extrem perquè us doni temps d’enretirar-vos
 • Si un petard no s’encén bé, no el toqueu fins al cap de mitja hora i remulleu-lo
 • No llanceu mai petards contra ningú ni des de balconades o finestres
 • No llanceu coets a menys de 500 metres de zones boscoses ni en aglomeracions de persones
 • Als llocs on es facin revetlles cal recollir la roba estesa i els tendals, i tancar portes i finestres
 • No encengueu cap petard dins les cases
Fogueres:
 • Si voleu fer una foguera, respecteu la distància de 15 metres respecte dels cotxes aparcats i les façanes
 • No heu de permetre mai que ningú salti damunt les brases.
 • Heu de demanar autorització a l’ajuntament per fer una foguera, i comunicar-li la situació, ja que ha de permetre el pas dels vehicles d’emergència
 • Està prohibit fer foc a tots els terrenys forestals de Catalunya, tant si estan poblats d’espècies arbòries com si no, i a la franja de 500 metres que els envolta
 • Vigileu sobretot el pas de les línies elèctriques, telefòniques, etc.
 • Si penseu fer la foguera en un solar, abans deixeu-lo net de bardisses o de materials inflamables. Per no fer malbé el paviment, poseu terra o sorra (un mínim de 10 cm de gruix). Si el paviment és d’asfalt, aquesta precaució és imprescindible
 • Aneu amb compte amb el que cremareu. Han de ser coses que deixin brasa, sobretot de fusta. No cremeu papers ni teixits, perquè el vent els pot enlairar. No utilitzeu bidons, llaunes o esprais, ja que poden explotar, ni pneumàtics o plàstics pels seus efectes contaminants
 • En general, feu la foguera petita i, si sobren materials, aneu-los-hi afegint a poc a poc
 • Encara que sigui més lent i menys espectacular, heu d’encendre la foguera per diferents focus, de paper, de palla, etc. No feu servir mai gasolina ni qualsevol líquid inflamable
 • Tingueu en tot moment algun mitjà per apagar la foguera (galledes d’aigua, mànegues, extintors, etc.) i vigileu la foguera fins que quedi del tot extingida i, sobretot, ruixeu el caliu perquè no hi pugui haver accidents
Switch to mobile version