Autor Societat
12 Juny 2016 a 16:00

La Diputació aprova un nou programa valorat en 15 MEUR per combatre la pobresa energètica

També preveu una línia de suport específic als municipis de fins a 1.000 habitants

Pobresa energètica // Imatge de la Diputació de Barcelona

Pobresa energètica // Imatge de la Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha aprovat un nou programa valorat en 15 MEUR per combatre la pobresa energètica. És el pla que va anunciar la presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, durant l’acte de presentació del Pla d’Actuació de Mandat.

El nou programa, destinat als municipis i comarques de la demarcació, vol contribuir a que es pugui donar resposta a les situacions d’emergència energètica, a la cobertura de les necessitats socials bàsiques, el reforçament dels equips professionals de serveis socials, la cobertura de les situacions de necessitat social, la garantia d’un servei d’atenció domiciliària i de transport adaptat, així com el desplegament d’activitats socioeducatives, entre d’altres.

A nivell municipal (12’6 MEUR), el repartiment s’ha dut a terme en funció de la població; i, d’entre la partida destinada als consells comarcals (2’4 MEUR), la meitat s’ha repartit entre els 12 ens locals i, l’altra, en funció del número de municipis i la població.

Aprovat en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, aquest nou programa també preveu una línia de suport específic als municipis de fins a 1.000 habitants, que comptaran amb l’assignació d’un import fix en el moment de calcular la distribució dels ajuts i tindran la possibilitat de demanar assistència tècnica i jurídica reforçada.

A través del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, la corporació desplega l’exercici de les seves competències en matèria de cooperació i assistència local amb una vocació municipalista, orientada a prestar un suport integral als governs locals, però també centrada en les persones i en l’aposta per la diversificació econòmica del territori.

 

Switch to mobile version