Autor Societat
22 Juny 2016 a 14:00

Carme Riera guanya el 36è Premi BBVA Sant Joan de literatura catalana

L’escriptora guanya amb l’obra Les darreres paraules

Premi BBVA Sant Joan

Premi BBVA Sant Joan

La guanyadora del 36è Premi BBVA Sant Joan és l’escriptora Carme Riera, amb l’obra Les darreres paraules, una novel·la en forma de manuscrit de l’arxiduc Lluís Salvador d’Habsburg, un personatge apassionant vinculat amb l’illa de Mallorca, que vol justificar tota una vida confessant determinats fets des del llit de mort.

Convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA, format per BBVA i Catalunya Caixa, el guardó és el tercer més ben dotat de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d’impostos i a banda dels drets d’autor. Edicions 62 es farà càrrec de l’edició comercial de l’obra guanyadora.

El Premi BBVA Sant Joan va ser instituït per Caixa Sabadell l’any 1981 amb l’objectiu de contribuir a l’impuls i normalització de la literatura catalana que vivia -com totes les manifestacions culturals- una empenta renovada pels nous temps històrics.

Switch to mobile version