Autor Societat
26 Maig 2016 a 16:00

La Cecot finalitza els canvis del seu Servei d’Assessorament

Per adaptar l’oferta a les necessitats de les empreses que representa

Finalitza Servei d'Assessorament

Finalitza Servei d’Assessorament

La patronal catalana Cecot finalitza, en aquest segon trimestre de 2016, els canvis del seu Servei d’Assessorament, ja iniciats el mes de gener, per adaptar l’oferta a les necessitats de les empreses que representa. L’entitat ha incrementat el nombre d’àrees d’assessorament amb una de nova sobre Ajuts i Subvencions en I+D+i i amb una específica de Consum que, fins ara, s’atenia des de l’àrea de Comerç i Consum.

En aquest segon trimestre s’incorporen quatre assessors nous per donar resposta a les necessitats i consultes de les empreses associades en matèria de Consum, de Seguretat Industrial i de TIC.

Alfons Conesa pren la responsabilitat d’organitzar i atendre les consultes en l’àmbit de Consum que, fins ara, estava integrada en una única àrea d’assessorament juntament amb Comerç. Conesa és enginyer tècnic químic per l’Escola d’Enginyeria de Terrassa, UPC. P.A.D.E. per IESE Business School i, entre altres, també és diplomat en Direcció i Organització Industrial per EADA. 

L’àrea d’assessorament en Consum dona resposta a consultes relatives als requisits generals de consum per a establiments i empreses; contractació i clàusules abusives; codis de conducta; problemes de competència deslleial; defensa d’autònoms i microempreses davant de conflictes amb les subministradores de serveis bàsics; resolució extrajudicial de conflictes; adhesió a l’Arbitratge de Consum; reglaments CE o dubtes en les relacions consumidor-empresa.

Marc de la Torre s’incorpora a l’àrea d’assessorament en Seguretat Industrial que fins ara prestava Daniel Ayala. De la Torre és enginyer industrial per l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT), amb una amplia experiència en gestió i project management de projectes d’instal·lacions i obra en el sector privat, i de tota la gestió administrativa amb l’administració pública i organismes de control.

L’àrea de Seguretat Industrial dona resposta a dubtes sobre la realització de les revisions de les diferents instal·lacions; què cal fer per adaptar una activitat a la PCAA (Llicència ambiental); els tràmits que s’han de seguir per legalitzar una indústria, comerç o ampliar l’activitat o sobre quina és la quantitat màxima de productes inflamables que es poden tenir a una indústria.

Pedro Gómez i Jordi Raubert, s’incorporen al Servei d’Assessorament de la Cecot, en l’àmbit de les Tecnologies de la Informació i de la Comunicació, prenent el relleu de David Vilarrubias. Gómez és enginyer industrial i màster en Societat de la Informació. Té experiència professional en tasques de gestió orientades a la transformació digital de les organitzacions, administració pública, universitat i l’empresa privada, totes elles vinculades a l’economia digital.

L’àrea d’assessorament TIC resol dubtes en relació a l’anàlisi i orientació tecnològica en la implantació d’eines TIC com aplicacions de gestió (ERP. BI. CRM.), serveis de telefonia i comunicacions, en solucions Cloud, seguretat informàtica, Big Data, IOT o en transformació digital. També assessora sobre aplicacions Industrials: Robòtica, Connectivitat, Sistemes Ciberfísics, Fabricació additiva 3D; i en l’optimització de costos i millora de la productivitat de l’empresa.

L’any 2015, el Servei d’assessorament de la Cecot en el seu conjunt va resoldre més de 3.860 consultes tant per via presencial, com telefònica i telemàtica. Entre els àmbits empresarials amb més volum de consultes ateses destaquen els àmbits laboral, fiscal, mercantil, consum energètic i comerç internacional.

Actualment les empreses associades a la Cecot tenen a la seva disposició trenta-quatre àrees d’assessorament per resoldre qualsevol dubte que els pugui sorgir en el seu dia a dia i en diferents àmbits de la pròpia empresa. Al capdavant d’aquestes àrees hi ha professionals i tècnics experts en cada matèria que atenen les empreses sense cap cost per a l’empresa. L’únic requisit és que aquesta estigui associada a la patronal o bé que sigui una persona que tingui una idea de negoci o un projecte empresarial.

Switch to mobile version