Autor Societat
2 Abril 2016 a 18:00

La nova edició del programa d’Arranjament d’habitatges per a les persones grans inclou novetats

Preveu actuacions de millora de l’eficiència energètica

Programa d'arranjament d'habitatges per a les persones grans // Imatge cedida per la Diputació

Programa d’arranjament d’habitatges per a les persones grans // Imatge cedida per la Diputació

La Diputació de Barcelona ha aprovat les bases de participació del Programa d’Arranjament d’habitatges per a les persones grans de la demarcació de Barcelona, per al període que va del 2016 al 2018, prorrogable per a dos anys més.

 

Aquest programa, que es va posar en marxa l’any 2009 i del qual ja s’han fet tres edicions, té per finalitat millorar les condicions d’accessibilitat, seguretat, higiene i habitabilitat, mitjançant la realització de reformes bàsiques i la instal·lació d’ajudes tècniques a l’habitatge, tant de lloguer com de propietat, de les persones grans més vulnerables.

Amb la nova edició del programa es duplica el nombre d’intervencions anuals respecte les darreres edicions, amb una previsió de gairebé 2.000 intervencions cada any, i amb un pressupost de 7.316.960 d’euros, dels quals, 5.993.680 euros seran aportats per l’Àrea d’Atenció a les Persones i els 1.323.280 euros restants pels ens locals participants en el programa.

Aquesta nova edició amplia la tipologia d’intervencions a les llars, ja que a més de les actuacions en el bany  i en la cuina, preveu actuacions complementàries de millora de l’eficiència energètica. I el programa s’adreça també, per primera vegada, a persones menors de 65 anys amb necessitats especials en relació a la capacitat física i psíquica per desenvolupar les activitats de la vida diària dins de la llar, és a dir, persones amb discapacitat.

Les bases regulen la participació dels ens locals al programa, els quals han de ser ajuntaments de la demarcació de Barcelona menors de 300.000 habitants.  Amb l’adhesió a les bases els ens locals es comprometen a participar amb un 20% en el finançament de les obres d’arranjaments que s’executin en el seu municipi; identificar les persones sol·licitants, informar-les sobre les característiques del programa i vetllar pel seu compromís de participació, així com participar en la coordinació i seguiment del programa en el seu territori, entre d’altres.

Les noves bases suposen una simplificació administrativa, ja que l’adhesió per part dels ens locals només s’haurà de fer una vegada durant tota la seva vigència (2016-2018, més una eventual pròrroga).

 

Switch to mobile version