Autor Societat
24 Abril 2016 a 14:00

El Departament d’Interior i Gas Natural Fenosa acorden millorar la formació en l’atenció d’emergències en instal·lacions

GAS NATURAL FENOSA i Gas Natural Distribución posaran a disposició del Bombers de la Generalitat algunes de les seves instal·lacions

Acord millora riscos // Imatge cedida per la Generalitat

Acord millora riscos // Imatge cedida per la Generalitat

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Juli Gendrau, la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Annabel Marcos, el director de Cicles Combinats de GAS NATURAL FENOSA, Vicente Gil, i el director de Gestió Tècnica del Sistema de Gas Natural Distribución, Raül Font, han signat  un conveni de col·laboració en matèria de formació en l’àmbit de riscos tecnològics.
El conveni estableix millorar els coneixements teòrics i les habilitats pràctiques necessàries per fer front amb seguretat als riscos o emergències en instal·lacions de gas natural i de generació d’electricitat.
En virtut d’aquest acord, l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, GAS NATURAL FENOSA i la seva filial Gas Natural Distribución dissenyaran conjuntament cursos de formació i exercicis pràctics que duran a terme els Bombers de la Generalitat de Catalunya i personal tècnic i de seguretat i emergències de GAS NATURAL FENOSA i Gas Natural Distribución.
Cessió d’instal·lacions
En el marc d’aquest conveni, GAS NATURAL FENOSA i la seva filial Gas Natural Distribución posaran a disposició dels Bombers de la Generalitat, d’Actuacions Especials (GRAE), i dels alumnes de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya algunes de les seves instal·lacions per a desenvolupar pràctiques i entrenaments en incidents amb fuites i incendis amb gas natural. També cediran alguns dels seus espais per a que es desenvolupin simulacres de rescats en alçada i similars.
 
 
Actuacions del Departament d’Interior
El Departament d’Interior, mitjançant la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, donarà assessorament tècnic respecte dels protocols d’actuació de les instal·lacions de GAS NATURAL FENOSA i Gas Natural Distribución a Catalunya com per exemple les centrals de cicle combinat de Sant Adrià de Besòs i Port de Barcelona. Tanmateix, assessorarà sobre els materials i mètodes de treball dels equips contra incendis i de rescat en les diferents instal·lacions de la companyia energètica.
A més, s’establiran sistemes de coordinació operativa davant d’actuacions conjuntes entre els Bombers GRAE (d’Actuacions Especials) i els equips de rescat de GAS NATURAL FENOSA i Gas Natural Distribución com seria el cas de la participació en els exercicis o simulacres en instal·lacions singulars.
D’altra banda, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya es compromet a treballar conjuntament amb la Universitat Corporativa de GAS NATURAL FENOSA per a organitzar equips de treball mixtos per a dissenyar els cursos de formació que estableix el conveni, i donarà pautes al personal formador de la companyia energètica en matèria d’actuacions de rescat i exercicis pràctics.
La signatura del conveni amb una de les empreses més importants del sector energètic a Catalunya comporta per al cos dels Bombers de la Generalitat un gran salt qualitatiu. Es tracta d’un intercanvi de coneixements, pràctiques i tècniques que repercutiran en una millor i més eficient intervenció en cas d’emergència.
Es tracta d’una empresa estratègica, amb uns riscos tecnològics associats molt específics i amb les quals els equips d’intervenció han d’establir aliances fermes, atès que els tipus d’actuació que se’n deriven poden esdevenir complexos.  D’aquesta manera, l’objectiu és aconseguir, de forma proactiva, el coneixement de les noves formes d’energia, així com de les empreses del sector, ja que tota aquesta informació prèvia millorarà la capacitat de resposta operativa.
 
Switch to mobile version