Autor Societat
10 Març 2016 a 10:00

El termini per sol·licitar les beques del Carnet Jove ja està obert

Les persones interessades tenen fins al 4 de maig

Beques Carnet Jove // Imatge del web del Carnet Jove

Beques Carnet Jove // Imatge del web del Carnet Jove

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha obert el termini per sol·licitar les deu Beques Carnet Jove que tenen com a objectiu promoure l’accés de joves al món professional en el camp de la comunicació i la cultura.
La convocatòria és oberta als titulars del Carnet Jove  fins al 4 de maig. Les persones seleccionades obtindran una beca de 5.000 € i realitzaran una estada aproximada d’un any en empreses de referència. Les tasques que desenvolupin seran de qualitat i estaran tutoritzades per un responsable de l’empresa col·laboradora amb seguiment per part del Carnet Jove.
En concret, les beques convocades són:
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Còmic: Publicació de 22 tires còmiques a Ediciones El Jueves, onze tires a la revista en paper de caràcter setmanal El Jueves, i onze més al web de la mateixa publicació. A més, la persona guanyadora de la beca o una de les quatre finalistes, podran editar un llibre amb Panini Còmics.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Disseny:Col·laboració amb l’estudi de disseny gràfic del Programa Connecta’t del Carnet Jove. La persona beneficiària elaborarà el disseny i la il·lustracióde les convocatòries del programa per a l’any 2017. La jove Miranda Márquez (becada el 2015) ha estat la creadora de tota la imatge gràfica del Programa Connecta’t d’enguany, que té per eslògan “L’eina per arribar als teus somnis”.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a les Lletres: Exercirà de periodista al diariEl Punt Avui, amb la publicació d’un mínim d’onze peces periodístiques.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Ràdio:Col·laboració amb el departament musical de la cadena 40 Principales
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Fotografia: Col·laboració amb la secció de fotografia del diari La Vanguardia, on publicarà un mínim de 20 fotografies.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Grafisme: Accedirà al món del disseny gràfic dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TV3.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a la Caracterització: Accedirà al món de la caracterització, el maquillatge i la perruqueria dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TV3.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t a l’Ambientació: Accedirà al món de l’escenografia i el disseny d’interiors dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TV3.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Muntatge Musical: Accedirà al món del muntatge musical dins del sector televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TV3. El jove Miquel Cuxart (becat el 2014) ha estat el creador de la música de l’audiovisual de promoció de les Beques Carnet Jove 2016.
  • Beca Carnet Jove Connecta’t al Vestuari: Accedirà al món del vestuari i la moda dins del televisiu, amb una estada formativa en pràctiques a TV3 durant una temporada.
Període de sol·licituds i requisits
Els joves interessats a accedir a les diferents beques –que han de tenir de 16 a 31 anys i ser titulars del carnet–, poden presentar la seva sol·licitud  fins al 4 de maig a través del web www.carnetjove.cat/connectat. Els formularis s’hauran d’acompanyar d’un projecte que demostri les aptituds i capacitats de la persona aspirant. Durant els mesos d’estiu es resoldran i comunicaran les adjudicacions de les beques a les persones beneficiàries. L’inici de l’estada a les diferents empreses col·laborades serà a partir del setembre de 2016 i s’allargarà durant un any.
Inserció professional i casos d’èxit
 
L’objectiu principal de les Beques Carnet Jove és la inserció professional dels joves seleccionats. Mitjançant l’estada a les empreses, els joves adquireixen coneixements i experiència en el seu sector professional. A més, la beca representa una oportunitat per ampliar el currículum i, en la majoria de casos, per continuar la seva activitat professional al sector.
Entre els 77 joves que han gaudit d’aquesta beca n’hi ha que han assolit un èxit professional molt remarcable durant i després de la seva estada a l’empresa. És el cas de la periodista Alba Carreras i Marta Delcor el guionista Xavi Cazorla, el fotògrafAlbert Jódar i els dibuixants Aleix Saló, Raquel Córcoles, Miguel Bustos i dels germansDani Deamo i Raul Deamo, entre d’altres.
En el marc del Programa Connecta’t, el Carnet Jove també duu a terme altres iniciatives que contribueixen a la inserció professional dels joves com el Jurat Carnet Jove del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, l’acció Vols ser reporter/a del Carnet Jove? i el Càsting Carnet Jove.
Amb el Programa Connecta’t, Joventut vol refermar el Carnet Jove com a referent en propostes socials, així com també potenciar el seu caràcter social i la seva vocació cívica i cultural. Un total de 49.488 joves han participat de les diferents convocatòries del Connecta’t al llarg del 2015, mentre que s’han acumulat 121.274 admiradors a les propostes 2.0 del Carnet Jove a Facebook, Twitter i Youtube.
El Carnet Jove ofereix més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional a més de 525.000 titulars del carnet. D’aquesta manera, els joves poden gaudir de beneficis en descomptes en escoles d’idiomes, màsters universitaris, cursos d’informàtica, d’art, música, dansa, teatre, cinema, perruqueria i esport, entre d’altres.
Reconeixament internacional
El Carnet Jove de Catalunya és pioner a Europa amb el programa de beques d’inserció professional, i aquest fet li ha merescut el reconeixement de l’European Youth Card Association (EYCA), l’organisme que integra els carnets joves europeus.
En la seva 30 assemblea general a Zàgreb (Croàcia) el 2014, l’EYCA va atorgar el guardó Excellence Awards al Carnet Jove català en la categoria de “Beneficis de qualitat i descomptes”, que destaca aquella organització que proporciona i gestiona una sèrie de beneficis de qualitat i descomptes que són atractius pels joves i compleixen amb la visió d’EYCA per desenvolupar i promoure la mobilitat dels joves i la seva ciutadania activa.
Aquest reconeixement també ha causat l’interès d’altres països de la UE, que han mostrat interès per dur a terme una iniciativa similar als seus respectius carnets joves.
Switch to mobile version