Autor Cinema, teatre i televisió
1 Març 2016 a 11:00

Crónica dels Oscars 2016

Spotlight, en el punt de mira

Oscars 2016

Oscars 2016

Setmanes abans de la gran nit del cinema americà, l’Acadèmia va ser acusada de ser racista ja que, enguany, cap persona de color va obtenir nominacions. El mestre de cerimònies de la nit va ser Chris Rock, actor nord-americà de color que va centrar les seves aparicions en la polèmica de setmanes anteriors. Actuacions que tot el Dolby Theatre va aplaudir amb força, però discrepo si amb ganes.

La gala es va regir per un seguit de famosos guardonats d’anys anteriors que entregaven premis o presentaven les nominacions a les diferents categories. Una gala poc amenitzada i amb falta de grans interpretacions. El moment que més riures va aconseguir va ser quan Sacha Baron Cohen va sortir donant vida, novament, a un dels seus grans personatges Ali G. Amb el qual va fer certa referència als actors depreciats per l’acadèmia, tots de color. Per altra banda, el moment que va fer saltar les llàgrimes ha tothom va ser quan Lady Gaga va interpretar la cançó per la qual va estar nominada (Til it happens to you). Ja que la cançó parla de com de difícil pot ser superar determinades situacions de la vida; d’altre banda els diners recaptats van ser donats a organitzacions que donen suport a les víctimes d’abusos sexuals. Desgraciadament, la cançó guardonada amb l’Oscar a Millor Cançó Original va ser per Writing’s on the wall de Sam Smith, per Spectre, qui al pujar a l’escenari va donar les gràcies a l’acadèmia, va dedicar el premi a la comunitat LGTB i va proclamar que era el primer Oscar donat a una persona obertament homosexual (fet que no és del tot cert ja que actors homosexuals ja havien guanyat l’estatueta daurada anteriorment, el primer l’any 1981 a John Gielgud).

Enguany, el premi més esperat va ser el de Millor Actor, on espectadors i nominats estaven expectants de saber si, per fi, Leonardo DiCaprio s’emportava l’estatueta a casa seva. Moment que va succeir amb una gran ovació i grans aplaudiments mentre l’actor pujava les escales per recollir el premi tant desitjat. Les paraules de l’actor de El renacido van centrar-se en la conscienciació del canvi climàtic i en la protecció del medi ambient, causa en la  que està molt implicat.

Per altra banda, un dels nominats que es mereixia l’Oscar que va obtenir va ser el compositor Ennio Morricone (87 anys) per la banda sonora de Los odiosos ocho. El compositor italià de la banda sonora de films com Cinema Paradiso, Los intocables de Eliot Ness o Malditos Bastardos només havia obtingut un Oscar, l’honorífic a l’any 2007. Per tant, l’académia tenia un compte pendent amb ell que va deixar tancat al atorgar-li l’Oscar la passada nit. Ennio Morricone va pujar a l’escenari agraint l’oportunitat a Quentin Tarantino (director de la cinta) i al seu company de nominació John Williams (nominat per la banda sonora de Star Wars: El despertar de la fuerza).

Una de les grans sorpreses de la nit va ser el premi a Millor Actor Secundari, on el nom més sonat era el de Sylvester Stallone per Creed però que, finalment, se’l va emportar Mark Rylance per El Puente de los espías.

El gran premi de la nit, el de Millor Pel·lícula va ser per Spotlight un film que narra el procés d’investigació d’uns periodistes sobre els abusos sexuals a les esglésies.

Palmarés Oscars 2016:

MILLOR PEL·LÍCULA

Spotlight de Tom McCarthy

MILLOR DIRECCIÓ

Alejandro G. Iñárritu per El renacido

MILLOR ACTRIU PROTAGONISTA

Brie Larson per La habitación

MILLOR ACTOR PROTAGONISTA

Leonardo DiCaprio per El renacido

MILLOR ACTRIU SECUNDÀRIA

Alicia Vikander per La chica danesa

MILLOR ACTOR SECUNDARI

Mark Rylance per El Puente de los espías

MILLOR GUIÓ ORIGINAL

Josh Singer i Tom McCarthy per Spotlight

MILLOR GUIÓ ADAPTAT

Charles Randolph i Adam McKay per La gran apuesta

MILLOR FOTOGRAFIA

Emmanuel Lubezki per El renacido

MILLOR MUNTATGE

Mad Max: Furia en la carretera

MILLOR BANDA SONORA

Ennio Morricone per Los odiosos ocho

MILLOR CANÇÓ ORIGINAL

Writting’s on the wall de Sam Smith i James Napier per Spectre

MILLOR DISSENY DE PRODUCCIÓ

Mad Max: Furia en la carretera

MILLOR MAQUILLATGE I PERRUQUERIA

Mad Max: Furia en la carretera

MILLOR VESTUARI

Mad Max: Furia en la carretera

MILLORS EFECTES VISUALS

Ex Machina

MILLOR MUNTATGE DE SO

Mad Max: Furia en la carretera

MILLOR MESCLA DE SO

Mad Max: Furia en la carretera

MILLOR PEL·LÍCULA D’ANIMACIÓ

Inside Out

MILLOR PEL·LÍCULA DOCUMENTAL

Amy (La chica detrás del nombre)

MILLOR PEL·LÍCULA DE PARLA NO ANGLESA

El hijo de Saúl

MILLOR CURTMETRATGE

Stutterer

MILLOR CURT D’ANIMACIÓ

Bear Story

MILLOR CURT DOCUMENTAL

A Girl in the River: The Price of Forgiveness

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version