Autor Cinema, teatre i televisió
1 Març 2016 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Tesis

Un film sobre pel·lícules clandestines

Tesis

Tesis

THRILLER. Espanya. Estrenada: 1996. Dirigida per: Alejandro Amenábar. Repartiment: Ana Torrent, Fele Martínez, Eduardo Noriega, Nieves Herranz. Duració: 125 min

A part dels films que circulen pels corrents comercials del món de l’audiovisual (cinemes, festivals, televisió,…) hi ha films clandestins que no passen per aquests circuits, com són els films snuff (gravacions casolanes on es mutila i assassina a gent davant de la càmera). Aquest films il·legals són un mite però alguns dels films més comercials han tractat el tema, com el film del xilè Alejandro Amenábar Tesis.

La pel·lícula tracta d’una noia que, mentre realitza la seva tesis doctoral, troba, per error, una cinta snuff. Les interpretacions dels espanyols Eduardo Noriega, Fele Martínez i Ana Torrent són les que

El thriller, que va sorgir d’un treball d’estudiant del director xilè, parla dels films clandestins, un tema que altres directors han tractat com a 8mm. Però la forma en que Amenábar plasma el món il·legal ho fa des d’un punt de vista intern i sobri, oblidant l’espectacularitat del cine de Hollywood.

Amenábar, director de cintes com Los otros, Mar adentro o Ágora, es centra en el thriller com a gènere principal però sempre té present el drama. La seva carrera és coneguda arreu del món i Tesis és la cinta que li va obrir aquest camí que ha emprés.

 

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version