Autor Societat
10 Gener 2016 a 18:00

Salut col•labora amb WeFitter per promoure la pràctica d’activitat física entre la població

Una plataforma web que recompensa amb premis saludables

Vida saludable

Vida saludable

Com cada any, desprès de les Festes de Nadal, moltes persones es proposen dur a terme un tipus de vida més activa. Per això, amb l’objectiu de potenciar l’activitat física entre la població de Catalunya, l’Agència de Salut Pública (ASPCAT)  del Departament de Salut vol facilitar la pràctica d’activitat física i mantenir-la en el temps donant suport a la plataforma web WeFitter.

Conscient que cada vegada més la població fa ús d’aplicacions mòbils que li ajuden a monitorar el seu nivell d’activitat física, l’ASPCAT comparteix els objectius d’aquesta web que recompensa l’activitat física diària i que promou un estil de vida actiu gràcies a oferir descomptes, regals i promocions.

WeFitter és la primera plataforma digital de l’Estat espanyol que premia l’esforç de l’activitat física i l’estil de vida saludable. Un dels seus principals objectius és que els premis, d’una forma directa o indirecta, estiguin associats al món de l’activitat física i l’esport, al de la salut i al de la sostenibilitat.

Quan l’usuari realitza activitat física amb la seva app o dispositiu esportiu preferit, acumula punts WeFitter que li permeten accedir a regals i promocions exclusives, així com també a reptes amb premis especials, participar en esdeveniments amb figures reconegudes o sortejos de grans premis. A més, cada setmana hi ha nous premis i reptes.

La col•laboració conjunta amb què Salut i WeFitter han treballat des de fa mesos per sumar-se al projecte permet els usuaris registrar-se a través d’una interfície conjunta allotjada al Canal Salut i accedir a uns premis determinats i avalats per Salut Pública.

A Catalunya, segons dades de l’Enquesta de Salut de 2014, un 33% dels  adults no arriba als nivells d’activitat física que recomana l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per a una vida saludable en l’etapa adulta. De fet, el sedentarisme és una causa molt important d’obesitat i problemes de salut crònics, i augmentar l’activitat física de la població és una de les prioritats de salut pública a nivell internacional i nacional.

Per  promoure la pràctica de l’activitat física es fan actuacions tant motivant les persones com desenvolupant entorns que la facilitin.  D’aquesta manera també se segueix el mandat recollit al Pla de salut i al Pla Interdepartamental de Salut Pública (PINSAP).

Portar un estil de vida actiu és un dels bons propòsits que es poden fer al començar l’any. Altres serien deixar de fumarbeure menys alcoholmenjar millor, com per exemple,  amb una alimentació equilibrada rica en fruita i verdura i fent activitat física de forma habitual.

Switch to mobile version