Autor Societat
16 Gener 2016 a 18:00

Noves tarifes en el transport públic per potenciar la mobilitat sostenible

Rebaixa d’abonaments de 2 a 6 zones, ampliació de la T-12 i congelació de la resta de títols

Barcelona - TMB

Barcelona – TMB

Amb el canvi d’any han entrat en vigor les noves tarifes dels títols de transport públic per a l’any 2016 amb l’objectiu de seguir afavorint la mobilitat en transport públic i incrementar la recurrència dels usuaris.

A l’àrea de Barcelona, destaquen les següents mesures: Congelació dels preus dels títols de transport per a l’any 2016, abaratir el preu de les targetes T-Mes, T-Trimestre i T-Jove de 2 a 6 zones per afavorir la mobilitat sostenible en els desplaçaments interurbans i s’ajusten els preus dels títols de família nombrosa i monoparental de 2 a 6 zones.

A l’àrea de Barcelona, l’augment d’usuaris en transport públic haurà fet tancar l’any 2015 amb més de 936 milions de viatges, rècord històric de demanda en el sistema

A més de la congelació dels títols propis de Rodalies de Catalunya, ampliació de la validesa de l’ús de la targeta T-12 fins els 14 anys (inclosos) a tot l’àmbit del sistema tarifari integrat i determinar una política tarifària específica per als recorreguts amb origen o destinació a les terminals T1 o T2 de l’aeroport, degut a l’entrada del tram de la L9 de Metro entre l’aeroport i Zona Universitària durant el primer trimestre de 2016.

Pel que fa l’ATM de Girona, Lleida i Tarragona congelen les tarifes del transport públic així com ells serveis de Rodalies i Regionals durant el 2016

Cal destacar que l’ATM de Tarragona ha congelat tarifes per segon any consecutiu i que s’han rebaixat entre un 12% i un 20% les tarifes de les línies ferroviàries R15 i R16 a Terres de l’Ebre.

 

Switch to mobile version