Autor Societat
1 Gener 2016 a 10:00

La Generalitat impulsa l’activitat en les plataformes de finançament alternatiu

Entre elles Crowdcube, The Crowd Angel i Capital Cell

Finançament alternatiu // Imatge cedida per la Generalitat

Finançament alternatiu // Imatge cedida per la Generalitat

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, ha signat un conveni de patrocini amb Crowdcube, The Crowd Angel i Capital Cell per ajudar en la promoció i el creixement d’aquestes plataformes. Aquestes són les tres entitats que existeixen a Catalunya per al finançament col·lectiu d’inversió i durant els tres primers trimestres de l’any han tancat 17 operacions d’inversió per un import total de 2,7M€.

El conveni s’afegeix als ja signats el passat mes de juliol amb cinc plataformes catalanes de crowdlending i invoice trading (Arboribus, Loanbook, Ecrowd Invest, Finanzarel i Novicap). Aquesta és, una més de les actuacions del Govern català per donar confiança al teixit empresarial en l’ús d’aquestes vies de finançament alternatives i complementàries a les entitats bancàries.

La consellera delegada d’ACCIÓ, Núria Betriu, ha signat els convenis amb el director de Crowdcube, Pepe Borrell, el CEO de Capital Cell, Daniel Oliver, i el CEO de The Crowd Angel, Ramon Saltor. Betriu ha destacat: “És important potenciar aquesta via de finançament per a les empreses catalanes en la fase inicial perquè es tracta de finançament en capital i, per tant, són recursos permanents per a l’empresa”“Aquestes plataformes”, ha afegit: “Tenen perspectives molt positives de creixement, en línia i interrelacionades amb altres instruments de finançament alternatiu que també impulsem des del Govern, com les xarxes d’inversors privats o business angels”.

La durada del conveni és de 6 mesos (per al primer semestre del 2016) i anirà destinat a actuacions de promoció i difusió d’aquestes eines arreu del territori català. L’import total dels convenis és de 45.000 euros.

El finançament col·lectiu d’inversió és una tipologia del finançament alternatiu que funciona a través de l’entrada en el capital d’una empresa per part de molts petits inversors.Les operacions d’inversió es duen a terme generalment en companyies que es troben en fase llavor (inicial) o d’arrencada, i que tenen un projecte innovador. Les plataformes d’equity crowdfunding gestionen la inversió, el seu seguiment i la posterior desinversió.

Switch to mobile version