Autor Societat
23 Gener 2016 a 15:00

Els representants bagencs demanen que els descomptes actuals a la C-16 es mantinguin i s’ampliïn un cop finalitzades les obres a la C-55

Foto: Consell Comarcal

Foto: Consell Comarcal

Representants del Consell Comarcal del Bages, Consorci Viari de la Catalunya Central, Consell d’Alcaldes i Ajuntament de Manresa es van reunir ahir al migdia amb responsables de la Generalitat per fer un seguiment acurat de la implantació del sistema de bonificacions a la C-16 (que va entrar en vigor el 4 de gener) i resoldre alguns dubtes que s’havien plantejat en les primeres setmanes de funcionament.

En la reunió, Ricard Font, secretari general de Mobilitat, i Xavier Flores, director general de Carreteres, han aclarit que s’està aplicant un 50% de descompte en el peatge troncal de Sant Vicenç en ambdues direccions accedint o sortint pels ramals de Bufalvent, Viladordis i Sant Fruitós/Navarcles. A més, s’aplica la gratuïtat en el peatge en el recorregut entre Sant Vicenç de Castellet i Sant Fruitós/Navarcles -una via que es pot utilitzar com a ronda de la ciutat de Manresa- sigui quina sigui la destinació.

El govern català ha avisat els agents del territori que aquest sistema de bonificacions estan en fase d’estudi i que, un cop finalitzades les obres de millora de la C-55 (previst per a principis de març), valorarà el transvasament de trànsit entre les dues vies per decidir si cal mantenir els descomptes actuals o si cal fer-hi alguna modificació. En tot cas, s’ha compromès a no fer cap canvi sense haver informat i haver-ho valorat conjuntament amb el territori.

Les entitats i organismes bagencs que han participat a la reunió, però, reclamen que els descomptes es mantinguin de forma indefinida i que s’ampliïn també a l’accés a l’autopista des del polígon de Santa Anna.

Consell Comarcal, Consell d’Alcaldes i Consorci Viari continuen mantenint vives dels reivindicacions del manifest que van signar fa pocs dies els alcaldes del Bages, amb suport de representants polítics de les comarques veïnes, reclamant l’alliberament del peatge i el desdoblament de la C-55 entre Manresa i Castellbell i el Vilar, entre d’altres mesures.

D’altra banda, davant les queixes o manca d’informació d’alguns usuaris de la C-16 des que ha entrat en vigor el sistema de bonificacions, els representants de la Generalitat han aclarit que en aquests moments s’estan aplicant els descomptes a finals de mes, tal com és habitual a les altres vies catalanes, però que estan treballant per avaluar la posada en marxa d’un sistema de bonificació directe i instantani en el moment de passar el peatge.

Switch to mobile version