Autor Cinema, teatre i televisió
15 Desembre 2015 a 18:00

Crítica cinematogràfica: Dios mío, ¿Pero qué te hemos hecho?

Un humor sense complexes

Dios mío, Pero qué te hemos hecho

Dios mío, Pero qué te hemos hecho

COMEDIA. FRANÇA. Estrenada: 2014. Dirigida per: Philippe De Chauveron. Repartiment: Christian Clavier, Chantal Lauby, Frédérique Bel, Pascal Nzonzi, Julia Piaton. Duració: 97 min

Què passa quan a una família conservadora francesa s’hi afegeixen un jueu, un àrab, un xinés i un africà? El resultat el plasma en imatge Philippe De Chauveron a Dios mío, ¿Pero qué te hemos hecho? una comèdia francesa que transcorre al petit poble de Chinon.

Els Verneuil són una parella catòlica aferrada a les tradicions franceses ,tenen quatre filles a les quals han fet tot el possible per educar en base els seus valors. Però, tot i l’educació rebuda, les tres germanes grans es casen amb homes provinents d’altres cultures i religions. Així doncs, l’esperança dels Verneuil recau en la filla petita. El film de De Chauveron utilitza els complexes i les diferències racials entre els homes de la família per tal de crear escenes còmiques. La comicitat en cap moment traspassa la línia de l’ofensa el que demostra la destresa amb la que els guionistes han cuidat el guió fins el mínim detall. Darrera l’humor s’amaga una crítica al racisme i, sobretot, a la xenofòbia. Tot i així, el film té una vessant conservadora que critica la França actual on cada vegada hi ha més immigrants. Una visió conservadora de la societat francesa actual.

Per a molts, Dios mío, ¿Pero qué te hemos hecho? recorda a la còmica Ocho apellidos vascos. Ambdós films comèdia on uns pares molt tradicionals i aferrats a les tradicions de les seves terres tenen filles que s’enamoren del gendre més oposat al que hagués estat el seu ideal. Les dues pel·lícules fan ús de les diferencies culturals per aconseguir l’humor i el riure de l’espectador. Cada una enfocada a un públic objectiu diferent.

Cristina Nocete

@crisnocete

Switch to mobile version