Autor Societat
20 Novembre 2015 a 13:00

El programa Rubik comença a caminar

El programa destinarà 300.000 euros a incentivar la creació de nous llocs de treball

Programa Rubik

Programa Rubik

El projecte Rubik per l’ocupació social del Consell Comarcal del Bages comença a caminar. El programa destinarà 300.000 euros en ajuts a les empreses del territori per crear nous llocs de treball. Tot i que les empreses poden fer la seva sol·licitud fins a finals d’any ja s’han començat a tramitar els primers contractes.

Els candidats han estat escollits pels mateixos professionals de serveis socials i insertors laborals del Bages. Finalment s’ha creat una borsa de 350 persones que responen a un total de 800 perfils laborals diferents. Els perfils són molt diversos i abasten des de peons tèxtils fins a professionals d’hosteleria, docents,…

Les empreses participants han de crear nous llocs de treball per contractar persones provinents d’aquesta borsa de treball. Les empreses o entitats que s’hi adhereixen rebran ajuts d’entre 3.500 i 5.200 euros. Cada entitat podrà optar a un ajut diferents, segons les condicions de contractació i també segons quin tipus d’empresa sigui.

Les sol·licituds poden realitzar-se a través del web http://rubik.ccbages.cat/ fins a finals d’any però a hores d’ara ja han començat a arribar les primeres sol·licituds que ofereixen 24 nous llocs de treball a Sant Joan de Vilatorrada, Manresa, Súria, Sant Vicenç de Castellet, El Pont de Vilomara, Navarcles i Sant Feliu Sasserra.

Els perfils més demanats són peó de càrnica, repartidor/es, cuiner/a i ajudant de cuina, mosso de magatzem, soldador, torner, personal de neteja, auxiliar de geriatria, administratius i programador/es de pàgines web.

El conseller comarcal d’Acció Social i Ciutadania, Albert Marañón, va explicar que “aquest projecte no va dirigit al suport directe a les persones que presenten una situació de manca de recursos, sinó que vol afrontar el problema des de l’arrel, reactivant la situació econòmica i afavorint que es creïn nous llocs de treball”.

La consellera comarcal de Desenvolupament comarcal, Fina Rodríguez, explicar que Rubik “és un projecte transversal perquè vol donar oportunitat a les persones en una situació més difícil i, alhora, reactivar l’economia de la comarca, potenciant especialment les empreses més petites”. A més, va afegir que “l’objectiu és que l’empresa conegui el treballador, vegi com treballa, per intentar provocar, després d’aquests primers 6 mesos, una contractació directa i definitiva d’aquella persona”.

El projecte Rubik

Es destinaran 300.000 euros a aquest projecte dissenyat i gestionat per les àrees d’Acció social i ciutadania i Desenvolupament del Consell Comarcal del Bages dins del “Programa complementari de garantia de la cohesió social”.

El nom del projecte es deu al cub de Rubik amb la voluntat d’encaixar totes les peces: Reinserció laboral, Unió empreses i persones, Benestar social, Inclusió social, Kohesió social.

Switch to mobile version