Autor Societat
21 Novembre 2015 a 16:00

El calendari solidari dels Mossos d’Esquadra 2016 ja està a punt

Enguany es dedica a les persones amb Alzheimer

Calendari Mossos // Imatge cedida per la Generalitat

Calendari Mossos // Imatge cedida per la Generalitat

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha presentat la tercera edició del calendari solidari dels Mossos d’Esquadra 2016, dedicat a les persones amb Alzheimer. A l’acte, que ha tingut lloc al Recinte Modernista de la Fundació Privada de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, també hi ha assistit el director general de la Policia, Albert Batlle, i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

El calendari solidari s’ha realitzat de nou amb la col·laboració de la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC). La primera edició es va dedicar a la lluita contra el càncer infantil.

El conseller d’Interior ha subratllat la importància d’iniciatives solidàries com aquesta, perquè considera que la causa s’ho val: recaptar diners pels malalts d’Alzheimer. Jané ha volgut tenir unes paraules pel patiment dels familiars que conviuen amb aquesta malaltia, i ha posat en valor la feina dels Mossos d’Esquadra que els assisteixen en moltes ocasions afirmant: “Darrera de cada policia hi ha una persona que vetlla per la seva seguretat”.

 

El conseller també ha destacat l’evolució positiva d’aquest calendari, que només en dues edicions ja ha aconseguit 110.340 euros per lluitar contra malalties com l’Alzheimer o el càncer infantil.

Per la seva banda, el director general de la Policia, Albert Batlle, ha afirmat que “Som i volem ser una policia de proximitat i tenim policies encarregats d’atendre a les persones de prop”.

Per altre banda, el comissari en cap dels Mossos d’EsquadraJosep Lluís Trapero, ha fet un discurs emotiu recordant els moments més personals viscuts amb la seva mare, malalta d’Alzheimer.

A l’acte també hi han assistit representants de la Federació d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) i els fotògrafs que han participat, de forma desinteressada i solidària, en l’elaboració del calendari.

Switch to mobile version