Autor Societat
28 Octubre 2015 a 18:00

L’ICGC finalitza la publicació del Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000

Aquesta segona edició aporta innovacions

Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000 // Imatge cedida per la Generalitat

Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000 // Imatge cedida per la Generalitat

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha finalitzat la publicació dels 77 fulls de la segona versió de la sèrie Mapa topogràfic de Catalunya 1:25.000, que proveeix d’una nova eina per al coneixement i gestió territorials.

El mapa parteix de la base topogràfica a la mateixa escala, si bé ha estat actualitzat i dissenyat per a la seva publicació. El contingut topogràfic es complementa amb informació temàtica de tipologia turística dissenyada per a contribuir a la divulgació del equipaments i del patrimoni natural i cultural de cada indret.

La sèrie s’ha desplegat en els darrers quatre anys i des del 2013 compta  amb l’actualització i  reedició d’alguns fulls, amb terceres i quartes edicions. La versió impresa està definida en tres col·leccions en funció de l’àrea geogràfica  de cada full: capitals comarcals, espais naturals protegits i unitats geogràfiques.

Aquesta segona versió modifica el tall i aporta innovacions en aspectes de disseny, contingut i mètode.  Del contingut, cal remarcar-ne la jerarquització de la xarxa de camins segons la seva caracterització morfològica i la incorporació  d’informació sobre itineraris de senderisme i bicicleta, i la localització de punts d’interès remarcats per mitjà de pictogrames.

Per a aquests continguts temàtics s’ha treballat buscant sinergies amb tots els espais naturals protegits i consells comarcals, comptant també amb aportacions d’ajuntaments, que han vist el mapa com a una oportunitat per a difondre les seves particularitats.

Aquest mètode de treball col·laboratiu facilita la fluïdesa en l’actualització de la informació i la seva difusió, ja que manté una comunicació continuada amb els agents més propers al territori.

Switch to mobile version