Autor Atletisme
7 Octubre 2015 a 13:00

La Cursa Solidària Entre Vinyes destinarà els ingressos a beques menjador per a famílies vulnerables del Bages

Serà el proper 12 d’octubre

Presentació 2a edició de la cursa entre Vinyes // Imatge cedida per Catpress

Presentació 2a edició de la cursa entre Vinyes // Imatge cedida per Catpress

La segona edició de la Cursa Solidària Entre Vinyes tindrà lloc el proper dilluns a l’entorn d’Artés. Enguany la cursa destinarà novament els seus ingressos a pagar beques menjador per a infants del Bages.

L’any passat ja va fer una aportació de 3.000 euros que van permetre complementar la beca d’algunes famílies que només havien pogut accedir a un ajut pel 50% del cost del menjador i que no podien fer front a la resta de la despesa. Amb l’aportació de la cursa, es va poder completar la beca fins el 100%.

La cursa, que ofereix tres modalitats (una caminada de 10 km assequible per a tothom, una cursa de 10 km i  un trail de 21 km amb un recorregut més tècnic) està organitzada per la Jove Confraria del Bages, els Amics de la Cursa d’Artés, el Centre Excursionista del Bages i Esquerda Bocs d’Avinyó, amb la col·laboració de diverses entitats i patrocinadors

La cursa va ser presentada ahir al migdia i el seus organitzadors van explicar que “fa un parell d’anys vam voler organitzar un activitat oberta a la ciutadania, se’ns va ocórrer fer una cursa, i vam pensar que seria una bona opció que tingués una finalitat social i benèfica, per ajudar les famílies més necessitades del territori” i van destacar que es tracta d’un itinerari “molt bonic i en un entorn privilegiat”.

En l’acte, el president del Consell Comarcal del Bages, Agustí Comas, va agraïr especialment la preocupació i la solidaritat amb els infants, ja que són un dels col·lectius més vulnerables en situacions de manca de recursos, i ha animat tothom a participar en aquesta cursa que “suma salut, turisme, cultura del vi i solidaritat”.

Les inscripcions, que ja estan obertes, es poden realitzar a www.cursaentrevinyes.cat. Tenen un preu de 10 euros i inclou: xip, dorsal, bossa de regal, una copa, esmorzar popular amb botifarrada i un tast de vins dels cellers de la DO Pla de Bages. Els menors de 10 anys poden participar gratuïtament. La sortida serà a les 10 del matí al carrer Montserrat d’Artés.

Sorteig d’un paquet turístic del Geoparc

El Geoparc tindrà enguany un punt d’informació a la cursa i sortejarà, entre tots els inscrits, un paquet turístic de 2 dies per a 2 persones per fer un recorregut amb bicicleta. L’oferta turística “Pedalant entre vinyes del Bages” ha estat creat específicament pel Geoparc i, en la seva modalitat de dos dies, proposa fer un circuit d’uns 50 km en bicicleta visitant Artés, Horta d’Avinyó, Sant Fruitós de Bages i Manresa. Durant el recorregut, amb guia i amb tots els serveis contractats, es visiten tines de pedra seca, Sant Benet de Bages, es fa tast de vins, hi ha l’allotjament en una casa de turisme rural, etc.

Switch to mobile version