Autor Opinió
26 Setembre 2015 a 11:00

Carta de la FAVM i la Plataforma Ciutadana No Més Morts a la C-55

accident c-5512001774_1205235019502812_115465125_o

La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) i la Plataforma Ciutadana No Més Morts a la C-55 expressem la nostra tristesa i donem el més sentit condol a la família i amics d’en Pere G. S. De 79 anys i veí  de Moià, que va perdre la vida en l’accident mortal el passat 15 de setembre, en el punt quilomètric 26 de la carretera C-55. Així mateix també volem expressar la nostra solidaritat amb la resta de persones que es van veure implicades en l’accident.

També comuniquem, que no efectuarem cap tall de carretera com ho hem vingut fent habitualment en cada sinistre mortal que s’ha produït en aquesta via, considerem que les circumstàncies d’aquest darrer accident han estat  diferents, malgrat també és cert que  una sèrie de factors haurien pogut propiciar probablement  aquest fet amb el trist desenllaç final.

Demanem al Servei Català de Trànsit (SCT) i a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la imminent revisió i actuació de millora de la senyalització horitzontal i vertical que comprenen tots els accessos del tram recentment desdoblat de la C-55 al seu pas per Manresa, per garantir la màxima seguretat. En cal una revisió urgent per aquest accident, però també perquè tenim coneixement que s’ha produït altres errors de circulació en sentit contrari per aquesta via, previs a l’accident mortal.

També volem deixar palesa la nostra més rotunda indignació, i denunciem la nul·la sensibilitat dels organismes oficials competents, a l’hora d’aixecar el peatge de la C-16, per poder facilitar la mobilitat dels centenars de vehicles  atrapats en la retenció originada pel tall de la via de varis quilòmetres. Trobem  del tot inadequada la decisió de desviar el trànsit per l’interior de la ciutat de Manresa, alterant la vida quotidiana i  provocant el col·lapse de la ciutat i acabant amb la paciència dels conductors.

Darrerament  s’han produït dos casos més de vehicles atrapats per llargues retencions amb la negació d’aixecar barreres; el passat dia 10 de setembre un accident a la C-55 al terme de Monistrol provocat per un camió en fer tisora i, el 18 de setembre el xoc frontal de dos vehicles a la C-58 al terme de Vacarisses.

 

Federació d’Associacions de Veïns de Manresa  i Plataforma Ciutadana No Més Morts a la C-55

 

Switch to mobile version