Autor Economia
18 Agost 2015 a 10:00

L’afiliació al règim d’autònoms augmenta un 1,85% aquest mes

539.883 persones inscrites el mes de juliol

PIMEC // Imatge cedida per pimec

PIMEC // Imatge cedida per pimec

L’afiliació al règim d’autònoms a Catalunya es va situar al juliol en 539.883 persones i augmenta en relació al mateix mes de l’any anterior en un 1,85%. Pel que fa al conjunt de l’estat, aquesta xifra es va situar en 3.172.237 persones, un +1,80%. Per províncies, la variació ha estat d’un +2,23% a Barcelona, d’un +1,12% a Girona, un +0,24% a Lleida i un +1,21% a Tarragona.

Això suposa una variació en l’afiliació al règim d’autònoms respecte al mes de juny de 2015 d’un –0,31%. Per províncies, aquesta variació ha estat d’un -0,54% a Barcelona, d’un +0,54% a Girona, d’un -0,07% a Lleida i d’un +0,16% a Tarragona.

Autònoms PIMEC valora positivament l’evolució en l’afiliació al RETA dels darrers mesos, però insisteix en la necessitat de promoure mesures que impulsin al màxim les potencialitats del col·lectiu. Per això, reitera la necessitat de que es procedeixi a la constitució del Consell del Treball Autònom de Catalunya.

Aquest nou marc de diàleg, ha de servir per a continuar impulsant el conjunt de reivindicacions dels autònoms en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats, o quant a la potenciació de la segona oportunitat per a aquells autònoms que vulguin tornar a emprendre.

A més, consideren que és molt important que la reforma de la LETA que s’està tramitant en l’actualitat ampliï el conjunt de millores per al nostre col·lectiu que es contenien en el Projecte de Llei en matèria de cotitzacions socials, equiparació de drets entre treballadors autònoms i assalariats o pel que fa a l’impuls de la segona oportunitat.

Switch to mobile version