Autor Cultura
20 Juliol 2015 a 16:00

Una imatge del Collsacabra guanya el primer premi del concurs “Wiki Loves Earth”

S’han rebut 1.344 instantànies

Imatge Collsacabra // Imatge del web Gencat.cat

Imatge Collsacabra // Imatge del web Gencat.cat

El fotògraf de Cerdanyola Miquel Pons, àlies Mikipons, ha guanyat el primer premi absolut a la millor foto de Catalunya en la segona edició del concurs Wiki Loves Earth, amb una imatge del Collsacabra. Aquesta instantània és també la guanyadora del primer premi en la categoria de Comarques Centrals. De fet aquest concursant, guanyador també de la primera edició del concurs, ha presentat enguany una trentena de fotografies i s’ha endut un total de tres guardons en diferents categories.
En aquesta segona edició, s’han rebut 1.344 instantànies de 228 espais protegits i elements del patrimoni natural català enviades per 40 fotògrafs. El concursant que ha enviat imatges d’una varietat més gran de llocs ha estat Isidro Jabato amb 166 fotografies de 58 espais diferents. A més, aquest 2015 s’han aconseguit fotografies d’elements del patrimoni natural que no en tenien, fet que completa i amplia el catàleg d’imatges per la Viquipèdia i la seva reutilització oberta a tothom a través de Wikimedia Commons.
Cal destacar les noves aportacions a 155 espais i elements naturals dels Països Catalans que no tenien cap fotografia. Enguany, l’espai natural dels Cingles de Bertí és l’indret del qual s’han rebut més imatges. El concurs, ideat per millorar continguts sobre el patrimoni natural de la Viquipèdia, és fruit d’un projecte d’Amical Wikimedia amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, i ha comptat amb el suport de la Xarxa de Custòdia del Territori.
Els premis, per àmbit territorial han estat:
·       Alt Pirineu i Aran
o   1er: “Cadí Moixeró 5”, d’Aleixcarapeix
o   2on: “Costa Cabirolera”, de Pasdeguia
o   3er: “Aigüestortes2012”, de MiraAlCel
·       Àmbit Metropolità de Barcelona
o   1er premi: “Salt d’aigua del Tenes, Sant Miquel del Fai”, d’Enfo
o   2on: “Gallecs2”, de Mikipons
o   3er: “Montserrat atardecer”, d’MCantarero
·       Comarques centrals
o   1er premi: “Collsacabra1”, de Mikipons (primera imatge del document)
o   2on premi: “Foradada-Rupit”, d’Aleixcarapeix.
o   3er premi: “Mina petroli”, de Gmorenocollado.
·       Comarques gironines
o   1er: “Els Roures del Rei 01”, d’Isidro Jabato, que, a més, s’endú el Premi especial del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.
o   2on: “Cala Roca del Paller”, de Mikipons.
o   3er: “La Platja de la Mar Menuda”, de Merdaseca.
·       Comarques lleidatanes
o   1er: “Congost de Monrebei”, de Jordi Montilla.
o   2on: “Granyena – 70”, d’Angela Llop.
o   3er: “Corb maria al sol d’Ivars”, d’Ardet~commonswiki.
·       Comarques de Tarragona
o   1er: “Siurana posta de sol”, d’Aleixcarapeix.
o   2on: “Platja de Tamarit”, d’Àngela Llop.
o   3er: “Pic de la Roca Corbatera”, d’Rbtom.
·       Terres de l’Ebre
o   1er: “Arnes”, de Pasdeguia.
o   2on: “Platja del Trabucador”, d’Ardet~commonswiki.
o   3er: “Platja de Ribes Altes”, d’Àngela Llop.
El premi d’Amical se l’ha endut Isidro Jabato per la fotografia “Camí de pujada al Comapedrosa”. El lliurament de premis es va fer al Museu Blau de Barcelona i va anar a càrrec de Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat.
Switch to mobile version