Autor Política
7 Juliol 2015 a 17:00

La CUP lamenta el continuisme en les polítiques socials

La formació veu amb desconfiança la nova regidoria d’igualtat

Ajuntament de Manresa

L’Ajuntament de Manresa obre les sol·licituds d’ajuts // Imatge extreta del web de l’Ajuntament

La CUP ha mostrat la seva preocupació ja que després del cartipàs del passat 30 de juny s’ha demostrat el continuisme en les noves regidories. Segons la CUP, només hi ha hagut un “canvi de noms, sense un canvi real“, ja que “les tasques han estat repartides amb diferents noms, tot i ser les mateixes”. En aquest aspecte, la CUP lamenta que, tot i la voluntat expressada per ERC, a l’hora de la veritat no hi ha cap rastre del “gir social” anunciat al pacte del Balç.

La CUP lamenta la no reestructuració de la regidoria de serveis socials, una àrea estratègica i que actualment no garanteix el que és imprescindible, “donar el servei necessari per combatre l’exclusió social, tal i com ja ha succeït en la passada legislatura“. D’altra banda lamenten que no s’hagi començat a implementar el Pla d’Inclusió Social redactat en l’anterior mandat per la regidoria de Serveis Socials, Acollida i Cooperació.

La CUP, com havia expressat durant la campanya electoral, proposa la creació d’un consell social municipal i també d’un observatori sobre l’exclusió social. Per la formació política, cal definir un “sistema d’indicadors” com a base per a “monitoritzar com s’evoluciona any rere any“, i d’aquesta manera adequar àgilment les polítiques socials de la ciutat. En el comunicat també es lamenta que la promoció i dinamització de polítiques comunitàries no estiguin a l’ordre del dia, ja que aquestes podrien “crear comunitat i resoldre col·lectivament les mancances dels barris en l’aspecte social“.

La formació rupturista veu amb desconfiança la nova regidoria d’igualtat, ja que “és tot tant genèric, que haurem d’esperar a veure com es du a terme” i troben a faltar un punt sobre el desplegament de la llei catalana LGTBI, que ja es va aprovar en una moció d’ERC de la legislatura passada.

 

Switch to mobile version