Autor Societat
16 Juliol 2015 a 14:30

Es demana extremar les precaucions davant la persistència de l’onada de calor i l’augment del risc d’incendis

Calor // Foto: Sergi Colomer

Calor // Foto: Sergi Colomer

Protecció Civil de la Generalitat manté l’Alerta del Pla de Protecció Civil PROCICAT per Onada de Calor davant la darrera actualització de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Durant tot el dia d’avui  l’episodi de temperatures extremes afectarà el Pirineu i Prepirineu. L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) manté en fase 2 el seu Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Segons l’SMC, es mantenen les previsions de temperatures extremes per avui que afectaran especialment les  comarques  d’interior a Ponent, a la Catalunya Central , a la Plana de Vic i al Prelitoral Nord, així com al Pirineu i Prepirineu on les temperatures no seran tan elevades però sí se superaran amb molta probabilitat les temperatures màximes habituals.  Al litoral català, Prelitoral central i sud farà calor però  sense superar les temperatures màximes habituals de la zona.

Demà es preveu que descendeixin les temperatures tot i que es podran superar llindars a les comarques de l’interior de Catalunya. Pel cap de setmana es preveu un descens generalitzat però la setmana vinent es podrien tornar a incrementar

Protecció Civil demana mantenir les mesures d’autoprotecció davant l’onada de calor i tenir especial cura dels col·lectius més vulnerables.

Nivells elevats d’ozó troposfèric

Degut a les altes temperatures la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, indica que es manté la possibilitat de superacions del llindar d’informació d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic.

La Plana de Vic i les comarques de Girona es preveu que es pugui superar aquest llindar, que aquesta matinada ha estat lleugerament superat a la zona del Montsec (al Prepirineu).

Consells d’autoprotecció davant afectacions a l’atmosfera: L’ozó i la contaminació

Risc d’incendi forestal: prealerta infocat 

 El risc d’incendi a les següents comarques és molt alt i Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT pel risc d’incendi forestal que s’ha estès a gran part del territori Català, a excepció del Pirineu i Prepirineu central i de les comarques de la vesant nord del Pirineu.

  • Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental, Vallès Occidental, Maresmes, Barcelonès i Alt Penedès
  • Demarcació de Tarragona: Priorat, Conca de Barberà i Alt Camp
  • Demarcació de Catalunya Central: Bages, Anoia
  • Demarcació de Girona: Gironès, Baix Empordà i Selva
  • Demarcació de Lleida: Noguera, Segarra, Garrigues
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Terra Alta, Ribera d’Ebre
  • Demarcació de l’Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
Switch to mobile version