Autor Societat
29 Juliol 2015 a 11:30

El Museu de la tècnica de Manresa rep el Distintiu de Qualitat Ambiental

L’eficiència i la sostenibilitat són criteris bàsics per assolir-lo

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental // Imatge cedida per la Generalitat

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental // Imatge cedida per la Generalitat

La directora general de Qualitat Ambiental, Assumpta Farran, ha lliurat els Distintius de garantia de Qualitat Ambiental als quatre museus del Sistema Territorial de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya que l’han obtingut recentment. Aquests museus són el Museu de Suro de Palafrugell, el Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries, el Museu de la tècnica de Manresa i el Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.

Ja són onze els museus de Catalunya que disposen i llueixen el Distintiu de garantia de Qualitat Ambiental, sis dels quals formen part del Sistema Territorial del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC). Els altres dos que formen part del mNACTEC són el Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig i el Museu de les Mines de Cercs.

El Distintiu, en el cas dels museus, té en compte els criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua, de recollida selectiva de residus, de compra de productes ecoetiquetats, de mobilitat, de formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància, degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.

Tot això amb l’objectiu de minimitzar els impactes ambientals dels equipaments, el Distintiu fomenta de la recopilació de dades perquè se’n pugui fer l’avaluació i el seguiment, i ser una eina per als responsables dels equipaments en la presa de decisions per una correcta i millora gestió.

És important que les institucions públiques, i en aquest cas els museus, s’impliquin en la seva gestió energètica i ambiental per tal de ser més sostenibles i convertir les seves actuacions en exemplars.

Switch to mobile version