Autor Cultura
20 Juliol 2015 a 11:30

El Kursaal de Manresa assoleix els 47.500 espectadors de gener a juny

Més de 60 espectacles per a la nova temporada

Roda de premsa Kursaal

Roda de premsa Kursaal // Imatge cedida per Kursaal

El teatre Kursaal de Manresa va tancar la temporada amb resultats positius. Les xifres el situen com a un dels teatres referents a nivell nacional. Aquesta ha estat una temporada de reptes i objectius molt destacables i la primera incursió de l’equipament en el món de les grans produccions.

L’aposta per la qualitat dels espectacles i la diversitat de gèneres i l’impuls del Servei Educatiu han estat claus en la bona marxa del Kursaal.

Al llarg del primer semestre del 2014 s’han programat més espectacles, un total de 77, dels quals s’han fet 107 funcions amb una ocupació del 78%, xifres similars a les del primer semestre de 2013, amb un 70 espectacles i les 103 funcions i el 75% d’ocupació. El primer semestre de 2015 les xifres de públic van ser excepcions ja que amb les 7 funcions del musical “Sonrisas y lágrimas” van sobrepassar els 51.000 espectadors.

Espectadors – funcions – ocupació

El primer semestre de 2015 prop de la meitat dels espectador van ser de teatre. Aquesta és la tendència general al llarg de l’existència del teatre i la resta de gèneres programats també oscil·len a l’alça. Un exemple és l’òpera la qual ha passat dels 2.316 espectadors l’any passat als 3.139 d’aquest.

Posar en valor la Sala Petita com a espai de proximitat

Durant el segon semestre de 2014 va néixer el Toc de Prop el qual era un abonament que permetia veure grans espectacles de teatre de petit format a la sala petita amb l’objectiu de posar en valor la proximitat que ofereix l’espai.

Al primer semestre de 2015 s’ha mantingut l’afluència d’espectadors a la sala petita. Comparant els espectadors que van passar pe l’espai el primer semestre del 104 amb aquest 2015 es pot veure que s’ha passat d’una ocupació del 65% al 81%. Van exhaurir-se les entrades per Gossos, Idiota, El llarg dinar de Nadal,…

 

Primera experiència en el camp de les grans produccions amb “Vilafranca”

Aquest any s’ha estrenat Kursaal com a coproductor d’un espectacle de gran format on s’agrupen el Teatre-Auditori de Sant Cugat, el Teatre-Auditori de Granollers, L’Atlàntida de Vic i l’Atrium de Viladecans.

L’obra de Jordi Casanovas “Vilafranca. Un dinar de Festa Major” ja ha tingut 20 funcions pel territori i aquest proper mes farà temporada al Teatre Lliure.

Estrena de “Jan&Júlia, let’s go camping” i gira de “Jan&Júlia, benvinguda nanny”

El Servei Educatiu del Kursaal i Kids&Us School of English van estrenar un nou musical català i anglès per a nens d’entre 4 i 8 anys “Jan&Júlia, benvinguda nanny”. I el 24 de maig va estrenar-se la segona coproducció “Jan&Júlia, let’s go camping”.

Del primer espectacle van fer-se 30 funcions i l’han vist més de 18.000 persones a diverses poblacions catalanes, i també a Madrid, Logronyo, Pamplona i Tudela. Al llarg del mes d’agost la gira continuarà a Sant Quirze del Vallès i a altres poblacions.

Espectacles més vistos durant el primer trimestre del 2015

L’espectacle més vist ha estat “La gran ilusión” d’Antonio Díaz-Mago Pop, del qual s’han programat més funcions.

Més de 60 espectacles per a la nova temporada de programació

La nova temporada (setembre 2015 a gener 2016) inclourà més de 60 espectacles per a tots els públics.

En referència a teatre es podran veure els EntrTocs “La plaza del diamante”, el mag Juan Tamariz, el xou de l’APM, Concha Velasco, la tornada de la companyia Yilana amb “The gagfather”, “Un cel de plom” o el musical “El petit Príncep”.

Entre la vintena de propostes musicals en destaquen concerts com el de Joan Manuel Serrat, Raimon, Blaumut, Obseses, Joan Miquel Oliver,…

Aquesta temporada s’estrenarà “Art” de Manel Camp, Manolo Alcántara i Joan Crosas, espectacle multidisciplinari inspirat en Ramon Llull.

La gran part dels espectacles es posaran a la venta el dimecres 26 d’agost a les 18:00h a taquilles i per internet. L’obertura coincideix amb la setmana de la Festa Major de Manresa durant la qual el Kursaal oferirà programació.

Switch to mobile version